Northug stiller på Beitostølen

2 hours ago 3



21. september 2024 kl. 09:22

Chelsea-sjefen kritisk til egen bransje: – Vi beskytter ikke spillerne

Et stadig større kampprogram frustrerer verdens beste fotballspillere. Chelsea-trener Enzo Maresca forstår godt hvorfor det snakkes om streik.

– Det er for mange kamper. Jeg synes ikke vi beskytter spillerne. Vi kan si hva vi mener, og for meg er det helt feil å ha så mange kamper, sier Maresca i forkant av helgens oppgjør i Premier League.

Belastningen på spillerne i de største klubbene er igjen blitt et tema. I midtuken var både Manchester Citys midtbanemann Rodri og Liverpool-keeper Alisson kritisk til at det blir stadig flere kamper.

Rodri gikk lengst og utelukket ikke streik som et framtidig virkemiddel. Utspillet kom i forkant av åpningsrunden i en utvidet Champion League-utgave.

– Jeg tror det kan være en idé for dem, sier Chelsea-sjef Maresca om en potensiell spillerstreik.

Chelsea og Manchester City tar neste sommer del i et nytt klubb-VM med mange flere lag og kamper. Fifa er blitt anklaget for å tyne ut mest mulig av fotballkalenderen og ikke tenke nok på spillernes helse.

Fifa har slått tilbake mot kritikken og pekt på at klubbene selv har et ansvar for ikke å drive rovdrift på egne spillere.

(©NTB)

hcKV7JBs34s

Foto: AP
Read Entire Article