OL i Paris 2024: Karsten Warholm klar for OL-finale

1 month ago 24

Karsten Warholm er klar for sin andre strake OL-finale på 400 meter hekk. Det er klart etter at sunnmøringen cruiset videre fra semifinalen på Stade de France i Paris.

For første gang i årets leker fikk han målt krefter mot en av de antatt sterkeste konkurrentene: Alison dos Santos. Men brasilianeren er i trøbbel.

Han kom ikke topp to i heatet og er dermed ikke direkte kvalifiert videre til en finale. Det er to til semifinaler og dos Santos må vente i spenning.

Warholm har vært klinkende klar fra første stund: Målet i Paris er å forsvare OL-gullet på 400 meter. Oppladningen til lekene har imidlertid ikke vært helt optimal.

Han har løpt raskt, men andre har løpt raskere. I de fire siste Diamond League-stevnene har Warholm måttet se seg slått, og i løpet av sommeren har både Rai Benjamin og dos Santos henvist det norske håpet til 2. plass.

Enorme forventninger

OL-finalen i Tokyo for tre år siden står igjen som et av tidenes beste og mest minnerike løp:

Warholm spurtet inn til ny verdensrekord (45,94), Benjamin leverte tidenes nest raskeste løp (46.17), mens bronsevinner dos Santos brøt den magiske 47-grensen for første gang i karrieren.

I Paris møtes det trehodede beistet Warholm, Benjamin og dos Santos i en OL-finale på nytt. Trioen har omdefinert hva som er mulig over 10 hekker på 400 meter, og forventningene til fredagens finale er igjen enorme.

Finalen ser du på NRK 1 kl. 21.45.

72wo4of1zHg

BRØL FOR EVIGHETEN: Warholm etter gullet i Tokyo.

Brukte mer krefter enn ønsket

Warholm tok seg videre til semifinale fra innledende heat tidligere i uka, men nordmannen var ærlig på at unødvendig mye krefter ble brukt.

28-åringen ble tirret av det franske hjemmehåpet Clement Ducos oppover oppløpssiden, men nektet å la franskmannen vinne. Vinnerskallen ble trigget, og Warholm vant på 47,57 – tidenes raskeste tid på distansen i en innledende runde i et OL.

Det ville også holdt til OL-gull i både 2016 og 2012.

– Jeg måtte bare le litt. Det er uheldig å komme med en franskmann i heatet. Fullstendig overtenning, sa han til NRK på mandag.

Leder med sekunder igjen, så skjer tabben! 00:46