Obduksjonsrapport i vannscooter-ulykken: Døde av hodeskader

1 week ago 6



Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at guttene sannsynligvis har dødd nærmest umiddelbart som følge av hodeskader.

 Helge Mikalsen / VGSKADET: Båten til eieren som er siktet i ulykken har merker etter sammenstøt i baugen. Det er foreløpig uklart hvorvidt båten krasjet med vannscooteren. Foto: Helge Mikalsen / VG
mandag 9. september kl. 11:29

Det er ikke gjort funn som tilsier drukning, sier politiadvokat Øyvind Bore i en pressemelding.

Politiet har mottatt de foreløpige obduksjonsrapportene etter at Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) ble funnet døde i Hidlefjorden 1. september.

Politiet fortsetter etterforskningen av ulykken. Mange etterforskningsskritt er gjennomført, men det gjenstår fremdeles mye arbeid, ifølge pressemeldingen.

Politiet fortsetter blant annet med den tekniske gjennomgangen av fartøyene og utstyret om bord, der politiet arbeider med å hente ut tilgjengelige data om fartøyenes ferd umiddelbart før ulykkestidspunktet.

Gjennomgangen av tilgjengelige elektroniske enheter tilhørende de involverte fortsetter også.

– Vi vil analysere skader og avtrykk på fartøyene for å se om det kan være samsvar. Dette vil ta noe tid å få svar på, sier Bore.

Politiet melder at de ikke har ytterligere opplysninger å komme med i dag.

Bistandsadvokat Maren Eide ønsker ikke å kommentere å saken.

 Privat / PolitietOMKOM: Noah Østerhus Ask (16) og Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) Foto: Privat / Politiet

Politiet har nå i over en uke etterforsket ulykken der Noah Østerhus Ask (16) og Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) fra Stavanger mistet livet i Hidlefjorden utenfor Tau, nordøst for Stavanger.

Natt til søndag 1. september, ved 01.30-tiden, varslet en båtfører Hovedredningssentralen (HRS) om at han hadde kjørt på noe i fjorden, uten at han visste hva det var.

HRS vurderte meldingen til ikke å omfatte andre mennesker, og det ble ikke iverksatt søk- og redningstiltak. Båtføreren fikk råd om å kjøre videre.

Like før hadde de to Stavanger-guttene dratt ut fra Tau med vannscooter. Den siste kjente observasjon av guttene er rundt klokken 01.00 natt til søndag.

Søndag like før klokken 13 blir en sterkt skadet vannscooter funnet ved Rossøy, en liten øy mellom Fogn og Strandalandet. Politiet får meldingen via Hovedredningssentralen. Sammen med Redningsselskapet starter de søk i sjøen.

Søndag rett før kl. 14.30 blir Gabriel Johan og Noah funnet omkommet i sjøen, på nordøstsiden av Austre Åmøy.

Båtføreren, en mann i 30-årene er siktet i saken. Han nekter straffskyld.

Havarikommisjonen sa mandag at de skal gjennomgå saken.

– Vi vil gjennomføre en undersøkelse, og offentliggjøre en rapport når undersøkelsen er ferdigstilt, sa Dag S. Liseth, Avdelingsdirektør for sjøfart i Statens Havarikommisjon til VG.

Dette vet vi om vannscooter-ulykken

  • Lørdag kveld 31. august: Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) har vært sammen med flere ungdommer ute i Tau-området, ifølge politiet.
  • Når klokken er rundt 01, drar de ut med vannscooter. Det er også den foreløpig siste kjente kontakte de har med noen, fordi noen observerer dem fra kai, ifølge politiavokat Øyvind Bore.
  • Natt til søndag 1. september, ca kl. 01.30: En båtfører melder ifra til politiet og Hovedredningssentralen om at han sannsynligvis har kjørt på noe sjøen nordvest for Tau, men vet ikke hva han har truffet. HRS vurderer meldingen til ikke å omfatte andre mennesker, og det blir ikke iverksatt søk- og redningstiltak.
  • Søndag 1. september, like før klokken 13: En sterkt skadet vannscooter er funnet ved Rossøy, en liten øy mellom Fogn og Strandalandet. Politiet får meldingen via Hovedredningssentralen. Sammen med Redningsselskapet starter de søk i sjøen. Et større søk blir iverksatt på sjøen.
  • Søndag 1. september, rett før kl. 14.30: Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) blir funnet omkommet i sjøen, på nordøstsiden av Austre Åmøy.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article