Nytt hattrick av «monsteret» Haaland: – Et norsk folkeeventyr

2 weeks ago 9

Erling Braut Haaland scoret igjen tre ganger i Manchester Citys møte med West Ham i Premier League lørdag. Hattricket var hans åttende for klubben.

Publisert: 31.08.2024 20:16

City fikk periodevis tøff motstand av West Ham, men den norske superspissens tre fulltreffere ga 3-1-seier.

Haaland har startet sesongen forrykende og går inn i den kommende landslagssamlingen i kjempeform.

Lørdag brukte han kun ti minutter på å sende City i ledelsen på bortebane. Bernardo Silva utnyttet at West Ham-profilen Lucas Paquetá sov i timen og sendte Haaland alene med keeper.

Nordmannen brukte en berøring på ballen, før han sendte den sikkert i hjørnet bak West Ham-keeper Alphonse Areola.

Scoringen feiret han i meditasjonsposituren han gjorde seg kjent for i City-karrieren.

Bommet

I forkant av ledermålet hadde City-spissen bommet på en stor sjanse da han upresset headet over fra god posisjon.

City skapte også flere andre kjempesjanser. Kevin De Bruyne kunne doblet ledelsen, men traff stolpen før halve omgangen var spilt. I stedet utlignet West Ham rett før 20 minutter var passert. Jarrod Bowen skjøt ballen via City-forsvarer Ruben Dias og i mål.

Deretter var det Haalands tur igjen. Rett før halvtimen var unnagjort hamret han inn 2-1 fra distanse. Avslutningen var det klasse over.

Sju minutter før full tid satte Haaland inn sitt tredje for kvelden alene med keeper. Spissen var iskald da muligheten bød seg.

Hylles

– Han er det største norske folkeeventyret siden Asbjørnsen og Moe, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på kanalens sending.

– Han er rett og slett et monster på topp for Manchester City, supplerte kommentator Andreas Toft.

Haaland står nå med 70 mål på 69 ligakamper for Manchester City. Det er spinnville tall.

Denne sesongen har jærbuen allerede hamret inn sju mål på tre Premier League-kamper.

Nå venter landskamper for Norge mot Kasakhstan og Østerrike.