Nye Transporter med diesel eller strøm

1 month ago 26



Norgesbilen innen nyttekjøretøy fornyes. I høst kommer nye Volkswagen Transporter, nå også i elektrisk utgave.

Volkswagen har for første gang vist fram nye Transporter. Det er syvende generasjon Transporter, som kommer i løpet av høsten. Nå også i el-utgave. Foto: Volkswagen

Volkswagen Transporter har på mange måter i over 70 år satt standarden for hva et nyttekjøretøy skal være. Nå viser Volkswagen syvende generasjon Transporter, som har verdenspremiere i september.

I en pressemelding skriver Volkswagen at bilen har en stor del av æren for at Volkswagen Nyttekjøretøy har etablert seg som Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul.

«Et ikon»

– Nye Transporter er proppfull av Transporter-dna og arv etter forgjengerne, samtidig som den er videreutviklet for å kunne være mest mulig robust og praktisk i arbeidshverdagen. Dermed videreføres elementene som har gjort Transporter til et ikon, sier Fredrik Matheson, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i importør Harald A. Møller AS.

Bilen har for eksempel trekk fra forrige generasjon i hovedlyktene foran, T5 i grillen og T4 i baklyktene og profilen i bakluken.

Diesel og elektrisk

Nye Transporter vil både komme med kombinasjonen som mange nordmenn setter pris på – dieselmotor, 4Motion firehjulsdrift og automatgir – samt for aller første gang med helelektrisk drivlinje.

Bilen vil komme i kort og lang utgave, og har som standardutstyr blant annet led-lys, digital cockpit, 13 tommers infotainment-skjerm, multifunksjonsratt og flere nye sikkerhetssystemer. Bilen er ifølge Volkswagen også spekket med praktiske løsninger og har høy nyttelast og høy hengervekt.

Nye Transporter har verdenspremiere på nyttekjøretøy-utstillingen IAA i Hannover i september.

Read Entire Article