Ny oppdatering etter 17 år

2 weeks ago 19



Madeleine McCann-forsvinningen:

Den 3. mai i 2007, for nøyaktig 17 år siden, forsvant britiske Madeleine McCann i Portugal. Nå kommer foreldrene med en oppdatering.

 Sven Kaestner / AP Photo / NTB
VIL HA HENNE HJEM: Gerry og Kate McCann på en pressekonferanse om forvinningen, i Berlin 6. juni 2006. Foto: Sven Kaestner / AP Photo / NTB

Publisert 03.05.2024 11:41

For nøyaktig 17 år siden, den 3. mai 2007, forsvant Madeleine McCann (3) fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal, mens foreldrene hennes spiste middag med venner på en nærliggende restaurant.

Siden den gang har foreldrene Kate og Gerry ledet en utrettelig internasjonal kampanje for å finne datteren deres, med håp om at hun enda er i live.

– Det er 17 år siden Madeleine ble tatt fra oss. Det er vanskelig å i det hele tatt si det tallet uten å riste på hodet i vantro, skriver foreldrene i en fersk oppdatering på den offisielle McCann-siden.

 Handout / Metropolitan Police / AFP / NTB
SAVNET: Madeleine McCann har vært savnet i 17 år. Foto: Handout / Metropolitan Police / AFP / NTB

Den savnede jenta ville ha fylt 21 år om bare ni dager, den 12. mai.

Men alt håp for å nøste opp i et av dette århundrets mest kjente forsvinningssaker er ikke ute.

Tidligere denne uken ble det nemlig kjent at innenrikskontoret gir over 2,6 millioner kroner til videre etterforskning hos Scotland Yard.

Les hvordan det går med familien i dag nederst i saken!

Tysk mann hovedmistenkt

Samtidig som verden markerer at det er 17 år siden den unge jenta forsvant, pågår det en rettssak mot den eneste mistenkte i saken, tyske Christian Brückner.

Brückner er mistenkt for å ha bortført jenta, og ble første gang knyttet til saken i 2020 og offisielt mistenkt i 2022.

Den tyske mannen møtte i retten i Tyskland i februar, ettersom han er tiltalt for tre voldtekter og to overgrep mot barn som skal ha skjedd i Portugal fra 2000 til 2017. McCann er ikke en av disse.

 Julian Stratenschulte / Reuters / NTB
MØTTE I RETTEN: Tyske Christian Brückner møtte i retten i Tyskland i februar. Han er hovedmistenkt i McCann-forsvinningen. Foto: Julian Stratenschulte / Reuters / NTB

Tyske myndigheter har tidligere uttalt at de tror det var Brückner som bortførte McCann, men han har nektet for dette selv.

Selv om rettssaken ikke handler om McCann, kan det likevel ha noe å si for saken senere.

Politiet har ikke hatt noen tekniske bevis å felle ham på, men to av lovbruddene de skal gå gjennom i retten skal ha skjedd i Algarve.

Her bodde tyskeren i flere år, og det er i samme område som McCann forsvant.

Slik går det med familien i dag

I familiens siste oppdatering beskriver foreldrene Kate og Gerry seg som heldige, som tross alt kan leve et relativt normalt liv.

– Men å leve i slik limbo som vi gjør, er fortsatt veldig foruroligende. Tomrommet gjør fortsatt vondt, skriver de.

 Patricia de Melo Moreira / AFP / NTB
VONDT: Foreldrene har savnet datteren sin i 17 år. Foto: Patricia de Melo Moreira / AFP / NTB

De to foreldrene er fortsatt bosatt i Rothley i Leicestershire i Storbritannia, hvor både Madeleine og hennes to tvillingsøsken ble født. Til tross for store utfordringer i ekteskapet knyttet til Madeleines forsvinning, har paret holdt sammen og støttet hverandre.

Kate forlot karrieren som allmennlege etter at datteren forsvant, men kom tilbake til helsevesenet under koronapandemien.

Gerry har gått videre med sin karriere som kardiolog og forskningsprofessor.

Søsknene til Madeleine, tvillingene Amelie og Sean, er nå 18 år gamle. Søsteren uttalte seg for første gang om forsvinningen i fjor.

– Vi vet at kjærligheten og håpet for Madeleine og viljen til å finne henne, selv etter så mange år, består, og det er vi virkelig takknemlige for. Takk igjen for at dere ikke glemmer Madeleine og alle savnede barn, skriver familien avslutningsvis.

Read Entire Article