Ny lekkasje: milliarder til jernbanen

1 month ago 16



Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård møtte pressen ved spor 19 på Oslo S onsdag formiddag.

Med seg hadde han enda en lekkasje fra Nasjonal Transportplan (NTP).

Dem har det vært mange av både på vei og jernbane.

Selve planen blir lagt fram fredag. Her forteller regjeringen hva Norge bør satse på de neste tolv åra både på vei, skinner, til sjøs og i lufta.

Flere togavganger inn og ut av Oslo

Det er det såkalte Oslo-navet som nå realiseres, og skal inn i Nasjonal Transportplan.

– Det er en pakke av ulike tiltak som gjør at vi kan doble frekvensen og få timinutters avganger på viktige strekninger inn og ut av Oslo, sier Nygård til pressen som har møtt opp ved Jernbanetorget i morgentimene.

Nå blir det ekstra regiontog fra Oslo til Fredrikstad i rushtiden, samt ekstra innsatstog mellom Drammen og Eidsvoll, og Drammen og Lillestrøm.

– Vi skal også øke fra fire til seks tog i timen på lokaltogstrekninger fra Lillestrøm, Ski og Asker inn mot Oslo. Det er en 50 % økning, sier Nygård.

Oslo s forsinkelser

KNUTEPUNKT: En stor andel av norske tog går gjennom Oslo S.

Foto: Zhilwan Manbari / NRK

Byene vokser, det gjør også behovene

Mens Oslo fortsetter å vokse må infrastrukturen følge med. Samferdselsministeren sier han med dette håper å løse noen av transportbehovene i storbyen.

– Det er 150 000 mennesker som passerer inn her på Oslo S hver dag, mens byene vokser, og vi er nødt til å tilby dem gode alternativer og økt fleksibilitet i hverdagen. Derfor er Oslo-navet en viktig investering, sier Nygård.

Read Entire Article