Northug hjelper tyskernes Birken-renn: – Som et synkende skip

2 hours ago 6



König Ludwig Lauf er for Tyskland som Birken er for Norge. Nå skal det tyske rennet heve statusen – og henter inn Petter Northug (38) for hjelp.

Petter Northug, her under et rulleskirenn tidligere denne sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB
  • Mikal Emil Aaserud, VG

    Mikal Emil Aaserud, VG

Publisert: 21.09.2024 09:36

– Vi skal samarbeide, vi skal gjøre ting annerledes, bygge det til helt nye høyder, og ikke minst skal vi prøve å holde liv i langrenn i Tyskland, sier Northug til VG.

Han fortsetter:

– Tyskland har jo ligget brakk med tanke på langrenn. Interessen har vært som et synkende skip. Det er stor idrettsinteresse der, men det er som her i Norge, rettet spesielt mot dem som hevder seg.

Nå skal han og selskapet «Janteloppet» hjelpe König Ludwig LaufKönig Ludwig LaufTurrennet sør i Tyskland ble arrangert for første gang tilbake i 1968 og var lenge en del av Ski Classics. Langrenn.com har kalt rennet «legendarisk», men har skrevet at det falt av Ski Classics programmet på grunn av for lite snø. med rekrutteringen til rennet som i 2025 avholdes siste helgen i januar.

Det stopper ikke der: Allerede i 2026 er målet å lage en fremtidig Janteloppet-tour i Mellom-Europa og Norge der det tyske rennet er en del av planene, sier Pål Trøan Aune, daglig leder i selskapet.

Langrennsnasjonen og rennet trenger hjelp, skal man tro Northug.

Da han selv var aktiv opplevde han Tyskland som en fest å reise til.

Northug konkurrerte mot Axel Teichmann, Tobias Angerer og Jens Filbrich – alle helt i verdenstoppen – for å nevne noen. Da var tyskerne virkelig på langrennskartet, sier den tidligere ski-kongen.

Siden han la opp i 2018 har han sett hvordan interessen har dalt.

Northug-hjelpen faller i smak hos Andreas Schlütter, langrennssjef i det tyske skiforbundet.

Han mener et renn som König Ludwig Lauf er svært viktig for å holde på entusiasmen rundt langrenn i landet.

– Petter Northug har stått for en interesse-boom for langrenn i Norge med både prestasjoner og hans væremåte. Han er kjent verden over og er en de mest kjente skiløperne i Tyskland. Dette kan bare være bra for arrangementet, sier han til VG.

– Målet er et knallsterkt startfelt, gode premiepenger, men også få med den store bredden, sier Petter Northug.

Read Entire Article