Norris tar innpå Verstappen: – Skadebegrensning

52 poeng skiller Lando Norris (24) opp til VM-leder Max Verstappen (26) etter at McLaren-føreren triumferte i Singapore søndag.

• Ole Kristian Strøm, VG

Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 22.09.2024 15:45

Regjerende verdensmester Verstappen har 331 poeng mot Norris’ 279.

– God skadebegrensning, fastslår Atle Gulbrandsen på Viaplay-sendingen om Verstappen, som ble nummer to - men over 20 sekunder bak Norris. McLarens Oscar Piastri ble nummer tre.

Dette er bare Lando Norris’ tredje seier i karrieren. Det er første gang siden 2012 at McLaren vinner to Grand Prix-løp på rad. For første gang ble Singapore Grand Prix gjennomført uten sikkerhetsbil en eneste gang.

RBs Daniel Ricciardo «stjal» beste rundetid-poenget til Lando Norris helt på slutten. Det kan bokstavelig talt bli gull verdt for Verstappen.

McLaren overtok ledelsen i konstruktør-mesterskapet allerede forrige helg og økte forspranget til Red Bull med over 20 poeng denne helgen.

– Det er mye Sergio Pérez’ skyld. Og betyr mye penger tapt for Red Bull etter som konstruktørstillingen avgjør hvor mye penger de får etter sesongen, sier Gulbrandsen.

Lando Norris tok starten og hadde en liten ledelse på Max Verstappen. Da McLaren-teamet ba ham øke forspranget, ble det kjapt ti sekunder- og økte videre mot 20 sekunder.

– Det er ekstremt det som skjer, sier Henning Isdal på Viaplay.

Norris lyktes endelig med å bryte forbannelsen med sin fryktelige statistikk: Foran søndagens Grand Prix-løp hadde han hatt pole position i fem løp uten å være nummer én etter første runde.

Det var aldri fare for Norris’ seier. Spørsmålet var om han kunne få noen mellom seg selv og Max Verstappen for å kutte ned på VM-forspranget. Men det håpet svant raskt.

Seks løp og tre sprintløp gjenstår, så teoretisk er det alle muligheter for Lando Norris til å gå forbi Verstappen.

Dette er første gang siden 2009 at McLaren vinner i Singapore. Fører den gang? Lewis Hamilton.

Han kjørte søndag sitt 350. Grand Prix-løp. Hamilton tok en råsjanse og startet med softdekk.

– Intet genitrekk, fastslår Henning Isdal på Viaplay.

Etter en sterk kvalifisering med Hamilton på 3. plass og Russell på 4. plass, endte Mercedes opp med Russell på 4.plass og Hamilton på 6. plass.

Ferrari hadde en fryktelig kvalifisering som gjorde at Charles Leclerc og Carlos Sainz hadde 9. og 10. best startspor. Det endte med Leclerc på 5. plass og Sainz på 7. plass.