Norges stjerner hyller omgivelsene: – Jeg fikk frysninger

1 month ago 30



(Norge – Brasil 32–15) Norge feide over Brasil i OL-kvarten. Den spektakulære arenaen i Lille var en ekstra drivkraft for nordmennene.

 Camilla Herrem og Norge kjørte fullstendig over Brasil. Foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP / NTB

Publisert: 07.08.2024 02:10

– Det er en av de kuleste arenaene jeg har spilt på, sier Camilla Herrem til VG.

For det var ikke bare Norge som imponerte da de knuste Brasil 32–15 i OL-kvartfinalen. Det gjorde også stemningen og atmosfæren på arenaen Stade Pierre-Mauroy i Lille.

– Det var helt sinnssykt. Jeg fikk frysninger da jeg gikk ned trappene og hørte publikum. Mor og tante var på tribunen, så livet smiler, sier Herrem etter storseieren.

23.000 tilskuere fikk se Norge høvle over Brasil i OL-kvarten. Foto: ALEX PLAVEVSKI / EPA / NTB

Sluttspillet i håndballturneringen i OL spilles nemlig på stadion til den franske fotballklubben Lille OSC, som rommer over 50.000 tilskuere.

I semifinalen venter Danmark, som Norge slo 27–18 i gruppespillet.

– Jeg er superfornøyd. Nå er vi i semien igjen. Det var veldig gøy å gjøre det på denne måten. Alle kommer inn, gjør en god kamp og får en god følelse inn mot semien. Og så var det sinnssykt moro å spille i denne hallen. Det var helt «wow», sier Sanna Solberg-Isaksen.

– Vi kjenner at trøkket er annerledes. Jeg tror mange på laget synes det er sykt kult og som blir ekstra giret av det, fortsetter hun.

Da Norge virkelig var i flytsonen, dro Camilla Herrem frem et triksskudd fra ermet, men frekkisen ble reddet av Brasils keeper.

Publikum på Stade Pierre-Mauroy svarte med et brøl.

– Nei, jeg la ikke merke til det. Jeg hørte ingenting. Jeg elsker bare at det er lyd, jeg. Det er det kjekkeste, forteller Herrem.

Foto: Brian Inganga / AP / NTB

Den norske stjernekanten sier hun ikke kan huske sist de kun slapp inn 15 mål. Og faktum er at en nasjon aldri har sluppet inn så få mål i en OL-kvartfinale. 32–15 er også tidenes største seier.

At Norge rykket så tidlig ifra, ga landslagssjef Thorir Hergeirsson muligheten til å rullere mye på laget. Faktisk noterte samtlige utespillere seg for scoring, utenom Thale Rushfeldt Deila.

– Det som var bra nå, var at vi faktisk fikk rullert på laget, vi fikk brukt alle. Mange fikk stå litt i det, sier Stine Bredal Oftedal.

  • Alt fra OL ser du på Max!

Danmark vant 29–25 i sin kvartfinale mot Nederland. Den ble spilt tidlig tirsdag formiddag, så danskene får 12 timer mer hvile enn Norge.

– Rulleringen på laget gjør at den 12-timersforskjellen utjevner seg noe, sier Bredal Oftedal.

Flere av nordmennene mener danskene har hevet seg betraktelig siden 27–18-kampen.

– Det blir tøft. Jeg tror dette blir en helt annen kamp. Danmark har hatt en stigende kurve og vi vet de kan mer. Det blir spennende. Vi er nødt til å gjøre en god jobb i morgen, sier Solberg Isaksen.

Read Entire Article