Nordås om OL-bråket: – Det var slitsomt

1 month ago 33



Narve Gilje Nordås (25) varsler at sesongen kan være over allerede. Han innrømmer også at oppladningen til OL var utfordrende.

Narve Gilje Nordås etter 5000-meteren i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 12.08.2024 12:39

Nordås var fornøyd med 7. plass og 3.30,46 på 1500-meteren, men angret på at han løp 5000 meter hvor det ble 17. plass og 14.08,16.

– Det var tomt, sier Nordås.

I forkant av hans ankomst til OL i Paris gikk treningspartner Per Svela kraftig ut i VG mot Olympiatoppen og Friidrettsforbundet. Han uttalte at «Narve har blitt systematisk motarbeidet, mobbet og diskriminert».

På pressekonferansen før OL-starten, ville ikke Nordås bruke krefter på saken, men nå letter han litt på sløret.

– Det var slitsomt, men under OL har det vært greit. Lite støy og jeg har fått fokusert på det sportslige. Jeg skal ikke klage på det. Det er ikke derfor jeg er tom i dag, sier Nordås.

Jakob Ingebrigtsen vant 5000 meter:

– Det er tre mesterskap på rad (VM i Budapest i fjor, EM i Roma i år og OL i Paris i år) hvor det har blitt mye støy. Hva kan man gjøre med det?

– Vanskelig å si. Kanskje vi bare må bli enige god tid i forveien og at alle gjør som det blir sagt på forhånd, da blir det ikke noen problemer.

Narve Gilje Nordås og Per Svela trenes av Gjert Ingebrigtsen – som er tiltalt for vold i nære relasjoner. Han har benektet anklagene.

Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen brøt samarbeidet med sin far Gjert i 2022.

Nordås imponerte i 5000 meter-semifinalen:

– Vil du ha et svært evalueringsmøte med Olympiatoppen og friidrettsforbundet, eller hvordan skal man prate sammen om dette?

– Jeg tror ikke det er vits i, vi hadde jo det i fjor, men du så hvordan det gikk. Selv om vi blir enige, er det ikke alltid ting blir som man sier. Det beste er nok å ikke bruke krefter og energi på det.

– Regner du med at dette var det siste mesterskapet med støy?

– Ja

– Fordi?

– Vanskelig å si.

Etter forsøket på 1500 meter, fikk Nordås med seg Svela som assistent til OL i Paris. Gjert Ingebrigtsen har også vært i byen og støttet ham, tross at han ikke fikk trenerakkreditering.

– Det har fungert bra. Gjert har fulgt med bra opp med tanke på at han ikke har vært akkreditert.

Det er over en måned igjen med Diamond League-stevner, men Nordås er usikker på om det blir flere løp denne sesongen.

– Kanskje må jeg sette punktum allerede her. Når du nevner Diamond League og andre løp, frister det ikke det hele tatt nå.

Et høydepunkt for Nordås i 2024:

– Hvis dette er slutten på sesongen, hvordan vil du si den har vært?

– Sett under ett er den selvfølgelig skuffende. Det er den vanskelige «andre-sesongen». I fjor ble det et hinsides gjennombrudd, så har jeg ikke klart å leve opp til det. Men jeg har sprunget 3.30 på 1500 meter, vunnet Diamond League vunnet Diamond League 3000 meter i Stockholmog blitt nummer to på en engelsk mil (1609 meter)på en engelsk mil (1609 meter)Diamond League-stevnet i London før OL. .

– Det har vært mange lysglimt. Men i sin helhet, kan jeg ikke si jeg har blitt bedre enn i fjor. Det er dumt, men ikke unaturlig. Jeg har stabilisert meg, og håper å ta et steg neste.

I fjor tok han VM-bronse bak Josh Kerr og Ingebrigtsen på 1500 meter.

Read Entire Article