Nordås: – Jeg har ikke hengt med

1 month ago 27



Narve Gilje Nordås (25) fikk «startsjokk» under OL-finalen på 1500 meter i Paris.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 06.08.2024 22:44

Det skjedde etter at Jakob Ingebrigtsen åpnet med i et voldsomt tempo på mektige Stade de France. Nordås skjønte umiddelbart at det gikk rasende fort.

– Jeg tenkte at «dette går styggfort» for oss som ligger bak. Jeg kjente at så fort har jeg aldri åpnet i hele mitt liv. Det handlet bare om å bite seg fast, sier Nordås til VG og resten av det norske pressekorpset i Paris.

Han ble til slutt nummer syv, slått med god margin av vinneren, amerikanske Cole Hocker. Josh Kerr tok sølv foran Yared Nuguse.

Jakob Ingebrigtsen var spådd å sikre Norges andre OL-gull i Paris. I stedet endte det med fjerdeplass og en gedigen fiasko.

– Nivået på de beste har tatt et lite jafs, og det har jeg ikke hengt med på om man skal være ærlig, sier 25-åringen fra Sandnes.

Etter helbom i EM tidligere i år, der Nordås ikke engang kom til finalen, gir han seg godkjentstempel etter innsatsen i Paris.

Han håpet på det han kaller et «magisk øyeblikk», som under VM i fjor sommer. Da tok han en sensasjonell VM-bronse på 1500 meter.
Men det magiske øyeblikket kom aldri under øvelsen i Paris-OL.

  • Alt fra OL i Paris ser du på Max!

I pressesonen fikk Nordås spørsmål om det han sa til Josh Kerr i oppkjøringen til OL i Paris: Da uttalte nordmannen at «Du kan slå landsmannen min». Det hele ble fanget opp av TV-mikrofonene.

– «Du er god nok til gull», sa jeg. Og det var han jo. Han var ikke langt bak gullet. Han var åpenbart god nok til å slå min landsmann. Men det var det jo to andre som også var. Det hadde jeg ikke forventet, sier Nordås tirsdag kveld.

Nordås’ gode hjelper, Per Svela, sier dette om kompisens 1500 meter:

– Jeg synes det var bra. Jeg synes han skal være fornøyd med dette. Det er årsbeste i en OL-finale med et helt hinsides nivå.

– «Andresesongen» etter å ha slått igjennom er alltid tøff. Han klart å snu skuta siden EM, sier Svela til VG.

VANT! Cole Hocker fra USA. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Han hadde trodd på gull til landsmann og erkerival Jakob Ingebrigtsen. Og da i kamp med Josh Kerr.

I stedet løp altså Cole Hocker inn til olympisk rekord på tiden 3.27,65.

– Når man stenger dørene og det går så fort, så er det sånne som meg som får syra opp i halsen og ut i ørene. At det er fire emann som biter seg fast og er med der, det hadde jeg ikke trodd.

Nordås og Ingebrigtsen var ferdig i pressesonen i Paris før klokken hadde passert 21.30 tirsdag kveld. Bare et halvt døgn senere er planen at de skal løpe forsøksheat på 5000 meter samme sted.

 Det sier Narve Gilje Nordås om egen innsats. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Nordås har begynt å tvile:

– Det skal mye til å stille opp der nå. Det er et halvt døgn til. Det blir vel tre timer søvn i natt. Hvorvidt det er smart, det tror jeg ikke, sier 25-åringen.

– Har det vært planen hele tiden, eller er det noe du kjenner på nå?

– Planen var å springe både 1500 og 5000, men så var det sånn at dersom man kommer til en finale, så skal det mye til å springe 5000 meter. Det kan godt hende at jeg kan grine meg videre på ren adrenalin, sier han.

Read Entire Article