Naboer om den antatte gjerningsmannen: - Alle kjenner alle her, men ingen kjente han

1 month ago 23



BANKS (Aftenposten) 17-åringen som er mistenkt for barnedrapene i Southport bodde i en landsby med knapt 4000 innbyggere. Lite tyder på at han har gjort seg bemerket tidligere.

Politibiler kjører frem og tilbake i gaten der den mistenkte 17-åringen vokste opp. Foto: Marte Gundersen, Aftenposten

Publisert: 31.07.2024 21:25

Kortversjonen

Alt er snudd på hodet i den engelske landsbyen Banks. Innbyggerne er ikke vant med at folk i det hele tatt vet hvor den lille landsbyen med rundt 4000 innbyggere ligger.

Nå er det plutselig fullt av politifolk og journalister i gatene.

En 17 år gammel gutt herfra er nå mistenkt for å ha stått bak knivdrapene på tre unge jenter i Southport, noen kilometer lenger sør, mandag.

Politiet har ikke gått ut med navn på gutten fordi han er mindreårig. Dette er i tråd med britisk lovverk.

En gate er sperret av, men nysgjerrige naboer titter inn i det de går forbi. De prøver å se på huset de har gått forbi i mange år, uten å ha blitt kjent med familien som bor der.

– Har aldri sett ham

– Jeg har bodd her hele livet mitt, og vi er omtrent like gamle, men jeg har aldri sett ham. Jeg visste ikke engang at han fantes, sier Stephanie (16) til Aftenposten. Hun ønsker ikke å bruke hele navnet sitt.

Noen naboer har beskrevet familien som hyggelige, og at huset var «moderne og ryddig» skriver The Guardian.

Men i følge flere av naboene Aftenposten har snakket med, har familien holdt seg mye for seg selv. Ingen ønsker å bli intervjuet med fullt navn.

Foreløpig fremstår motivet for drapene som et mysterium for offentligheten. Få har beskrevet noe avvikende oppførsel hos gutten eller familien.

Stephanie forteller at det bor flere ungdommer i like ved huset til mistenkte. Ifølge henne er det heller ingen av dem som kjenner til 17-åringen. Foto: Marte Gundersen / Aftenposten

– Alle kjenner alle

Flere jevnaldrende forteller at de aldri har sett den mistenkte 17-åringen før. De fleste har heller aldri hørt om ham.

– Miljøet i Banks er veldig lite, så det er spesielt at ingen visste om han før nå, sier en 17-åring i nabolaget.

Det er heller ikke mange som kjenner foreldrene til den antatte gjerningspersonen. Noen av naboene forteller at de aldri har sett dem, hverken i gatene eller på den lokale matbutikken.

En kvinne som bor ved huset til mistenktes familie sier hun har sett foreldrene flere ganger, men aldri barna. Hun visste ikke at familien hadde en 17-år gammel sønn.

Gjerningspersonen skal være født i Cardiff og flyttet sammen med familien til Banks da han var seks år gammel. Foreldrene er opprinnelig fra RwandaRwandaEn lite land i sentralafrika med rundt 13 millioner innbyggere. .

– Banks er en landsby hvor alle kjenner alle, men ingen kjente dem. Det er jo veldig trist, sier kvinnen. Hun har bodd i nabolaget i 60 år.

En kvinne som ønsker å være anonym forteller at hun så foreldrene til 17-åringen et par ganger. Men det er det flere andre som aldri har gjort. Foto: Marte Gundersen, Aftenposten

Frykter flere demonstrasjoner

Flere naboer rusler rundt i gatene onsdag ettermiddag. For mange av dem er det første gang de er ute av husene sine siden mandag.

Nå gruer flere seg til natten. De frykter at voldelige demonstranter skal innta gatene også her. I Southport ble 52 politifolk skadet i opptøyer natt til onsdag, og onsdag kveld er det også sammenstøt mellom demonstranter og politi i London.

Merseyside police skriver i en pressemelding at de tror det er tilhengere av English Defence League (EDL) som står bak opptøyene. Dette er en høyreekstrem gruppe i England.

Read Entire Article