Musikk fra Universal på vei tilbake til TikTok

2 weeks ago 17



Den nye avtalen innebærer blant annet bedre betalt for Universals artister og låtskrivere, samt bedre beskyttelse mot kunstig intelligens (KI).

– Vi ser frem til å samarbeide med teamet hos TikTok for å fremme interessene til våre artister og sangskrivere, sier administrerende direktør Sir Lucian Grainge i Universal Music Group (UMG).

Retur for Drake og Taylor Swift

Avtalen betyr blant annet at musikk fra artister som Astrid S, Ramón, Taylor Swift, U2, Drake, BTS og Adele vil bli tilgjengelige igjen hos den populære appen.

– Musikk er en integrert del av TikTok-økosystemet, og vi er glade for å ha funnet en vei fremover med Universal Music Group, sier administrerende direktør Shou Chew i TikTok i forbindelse med nyheten.

Arena stemningsbilde Taylor Swift

Sanger av Taylor Swift blir igjen gjort tilgjengelig på videoplattformen TikTok.

Foto: George Walker IV / AP

Avtalen innebærer også at TikTok og UMG skal samarbeide for å sikre at utvikling av KI i musikkbransjen beskytter økonomien som flyter til artister og låtskrivere.

Flere måneder uten

Musikk fra Universal har siden februar i år ikke vært å finne på TikTok. Årsaken var at partene ikke ble enige om en ny lisensavtale.

I forhandlingene om en ny lisensavtale tidligere i år, la Universal blant annet press på TikTok for å få bedre godtgjørelse for artister og låtskrivere.

– TikTok forsøker å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken, uttalte plateselskapet den gang.

Den eksakte datoen musikken kommer tilbake til TikTok på er ukjent.

Publisert 02.05.2024, kl. 10.21

Read Entire Article