Mol og Sørum kjørte over Italia: – Stor idrett

1 month ago 20



(Mol/Sørum – Carambula/Ranghieri 21–12, 21–15) Sandvolleyballduoen Anders Mol (27) og Christian Sørum (28) fortsatte storspillet mot Italia.

1 av 6Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 31.07.2024 23:27

– Det er så stor idrett de gutta driver med nå, sa Max-ekspert og tidligere sandvolleyballspiller Jan Kvalheim like før seieren var sikret.

Bare på stillingen 1–1 og 2–2 i det andre settet var italienerne Alex Ranghieri (37) og Adrian Carambula (36) à poeng med de norske olympiske mesterne – ellers lå ikke Mol og Sørum under en eneste gang i hele kampen.

Spesielt i første sett var kvalitetsforskjellen stor.

Nordmennene tok første poeng i det første settet og holdt ledelsen ut og var det klart beste laget.

– De er totalt overlegne og gjør jobben, sa Max-kommentator Jørgen Klem etter at det første settet var sikret med sifrene 21–1221–12De første to settene spilles til 21 poeng, og et eventuelt tredje sett til 15 poeng. I begge tilfeller må en vinne med minst to poeng for å sikre settet..

  • Alt av OL ser du på Max!

Etter seieren står Mol og Sørum med fire poeng og topper gruppen når det gjenstår én kamp, og har dermed en lang fot inne i åttedelsfinalen.

Nederland er nummer to i gruppen med tre poeng og Italia er nummer tre med ett poeng. Den chilenske duoen Marco og Esteban Grimalt, som Mol og Sørum slo i sin første kamp, har etter to tap ikke mulighet til å vinne gruppen.

De to beste fra hver gruppe avanserer, i tillegg til de to beste treerne.

Onsdagens kamp ble først utsatt fra klokken 22.00 til 23.30 grunnet varsel om lyn og torden. Kort tid etter ble kampstart endret til 22:30.

Siste gruppespillkamp for den norske duoen er mot Nederland fredag kveld.

Read Entire Article