Mol og Sørum kjørte over Italia – klar for åttedelsfinale

1 month ago 39



(Mol/Sørum – Carambula/Ranghieri 21–12, 21–15) Sandvolleyballduoen Anders Mol (27) og Christian Sørum (28) fortsatte storspillet mot Italia.

1 av 6Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 31.07.2024 23:27 | Oppdatert: 31.07.2024 23:51

– Det er så stor idrett de gutta driver med nå, sa Max-ekspert og tidligere sandvolleyballspiller Jan Kvalheim like før seieren var sikret.

Seieren var aldri truet.

Bare på stillingen 1–1 og 2–2 i det andre settet var italienerne Alex Ranghieri (37) og Adrian Carambula (36) à poeng med de norske olympiske mesterne – ellers lå ikke Mol og Sørum under en eneste gang i hele kampen.

Spesielt i første sett var kvalitetsforskjellen stor.

Nordmennene tok det første poenget og holdt ledelsen ut.

– De er totalt overlegne og gjør jobben, sa Max-kommentator Jørgen Klem etter at det første settet var sikret med sifrene 21–1221–12De første to settene spilles til 21 poeng, og et eventuelt tredje sett til 15 poeng. I begge tilfeller må en vinne med minst to poeng for å sikre settet..

  • Alt av OL ser du på Max!

– Det er som 7–0 i fotball. De var aldri i nærheten, oppsummerte tidligere sandvolleyballspiller Iver Horrem som ekspert i Max’ OL-studio.

Etter seieren står Mol og Sørum med fire poeng og topper gruppen når det gjenstår én kamp.

Hverken ItaliaItaliaKan komme likt på poeng, men da er det innbyrdes oppgjør som holder Norge foran, ettersom Mol og Sørum slo den italienske duoen. eller ChileChileChile kan maksimalt få fire poeng, mens Norge får minimalt fem. kan gå forbi den norske duoen i siste runde. Dermed blir Norge blant de to beste i gruppen, og går uansett videre til åttedelsfinale.

De to beste fra hver gruppe avanserer direkte åttedelsfinalen. Det gjør også de to beste treerne, mens de fire øvrige 3'er-lagene møtes til playoff for spill i åttedelsfinalen. Totalt fire treer-lag avanserer.

Onsdagens kamp ble først utsatt fra klokken 22.00 til 23.30 grunnet varsel om lyn og torden. Kort tid etter ble kampstart endret til 22:30.

Siste gruppespillkamp for den norske duoen er mot Nederland fredag kveld.

Read Entire Article