Mocro-mafiaen sprer skrekk i Tyskland. – De bryr seg ikke om landegrenser.

1 month ago 34



Kidnappinger, tortur og eksplosjoner ryster Tyskland. De kriminelle gruppene bruker stadig mer brutale metoder.

I august 2023 beslagla politiet åtte tonn kokain i havnen i Rotterdam. Foto: Openbaar Ministerie, Netherlands Public Prosecution Service / AP / NTB
  • Afshin Ismaeli

Publisert: 02.08.2024 12:53

Kortversjonen

En gjeng fra Köln trodde de hadde vunnet i lotto. De hadde fått jobbe for den mektige Mocro-mafiaenMocro-mafiaenEr et kriminelt nettverk som hovedsakelig består av medlemmer av marokkansk opprinnelse som hittil har operert mest i Nederland og Belgia, som også har tilknytning til kriminelle i Norge.

Oppgaven var å oppbevare 500 kilo cannabis.

De skrøt av jobben og sendte live-videoer på Facetime med cannabis i bakgrunnen. Det viste seg å være en fatal feil.

Gleden varte ikke lenge. Mens gjengen var ute på fest, stormet tungt bevæpnede menn inn i lageret deres en natt og stjal cannabis verdt mange millioner.

Den marokkanske mafiaen krevde erstatning. Da gjengen ikke kunne betale, utløste det en voldsom konflikt. Kidnappinger, tortur og eksplosjoner rystet Tyskland.

Barbariske torturmetoder

I en video politiet har delt med tyske medier, ser man at to menn er blitt tatt som gisler. De blir tatt med til en kjeller i en villa i Köln og torturert av gjerningsmennene.

Den ene av ofrene, en kvinne, er nesten naken og sitter bundet fast til en stol. Det andre offeret, en naken mann, ligger kneblet og blødende foran henne.

Ekspertene advarer om at landet står overfor en alvorlig krise. Det har vært flere eksplosjoner, kidnappinger og grusom tortur. Organiserte kriminelle grupper i Europa bruker stadig mer brutale metoder, Slik tortur brukes vanligvis av karteller i Sør-Amerika.

Tidligere har nederlandsk politi avdekket flere skjulte containere sør for Rotterdam som er blitt brukt som hemmelige fengsler og torturkamre. Ett slikt torturkammer var blitt utstyrt med en tannlegestol hvor hender og føtter kunne bindes fast.

 På en gård fant politiet en tannlegestol i en lydisolert container. Foto: Politiet

Sprengt minibanker

Mocro-mafiaen i Nederland er kjent for å være ekstremt brutale. De bruker ofte sprengninger for å skade sine fiender.

Politiet i Tyskland tror at Mocro-mafiaen også står bak mange minibank-sprengninger. I 2023 ble over 150 minibanker sprengt. Ofte rømte gjerningsmennene til Nederland. Ifølge politiet brukes trolig utbyttet til å finansiere kjøp av kokain i Colombia.

– De som tilhører denne gruppen, bryr seg ikke om landegrenser, sier Oliver Huth til det tyske nyhetsbyrået DPA. Han er leder for Den tyske foreningen for kriminaletterforskere (BDK) i Nordrhein-Westfalen.

Michael Esser, politisjef i Köln, sier at politiet ser «en ny type vold blant narkotikaselgere».

Kriminaliteten i Tyskland økte mye i 2023, ifølge en ny rapport fra det føderale politiet. Rapporten viser en total økning på 5,5 prosent i antall lovbrudd sammenlignet med året før. Det er en særlig stor økning i voldskriminalitet, som økte med 8,6 prosent til over 214.000 tilfeller.

Kriminelle har truet høyt rangerte personer i Nederland, som tidligere statsminister, Natos nye generalsekretær Mark Rutte og kronprinsesse Catharina-Amalia.

Politikere i Belgia har også fått trusler. Tidligere justisminister Vincent Van Quickenborne måtte gå i dekning sammen med familien etter at han ble truet av kriminelle.

Det japanske utenriksdepartementet advarer sine borgere mot å reise til Tyskland.

Opererer i Norge

Mocro-mafiaen har også tilknytning til kriminelle i Norge. De anses som den største trusselen mot Norge når det gjelder cannabis og som en betydelig trussel når det gjelder kokain, heter det i en Kripos-rapport fra januar i år.

Read Entire Article