«Mirakelbaby» ble reddet ut av sin døde mors mage

1 month ago 24



Etter å ha gått gravid i ni måneder, kunne ikke gravide Ola vente med å møte sønnen sin. Israelske luftangrep skulle sørge for at det aldri skjedde.

 Ramadan Abed / Reuters / NTB
KUVØSE: Malek Yassin ble reddet ut av magen på sin drepte mor. Her er han på sykehuset i en kuvøse, etter at han på mirakuløst vis overlevde. Foto: Ramadan Abed / Reuters / NTB

Publisert 25.07.2024 16:43

Kvinner og barn er som regel de største taperne i kriger som ofte startes av menn, ifølge FN. Enda en tragisk hendelse på Gazastripen understreker dette.

Ola Al-Kurd, som var gravid i niende måned, ventet spent på at babyen hennes skulle bli født. Håpet var å bringe nytt liv midt i en krig som har krevd over 39.000 liv.

– Hun ønsket å holde barnet sitt, og fylle hjemmet vårt med hans vesen, sier Olas far, Adnan Al-Kurd, til nyhetsbyrået Reuters.

 Ramadan Abed / Reuters
MISTET DATTEREN: Adnan Al-Kurd ser på bilder av datteren sin på telefonen. Foto: Ramadan Abed / Reuters

Ola fikk aldri muligheten til å oppleve det spesielle øyeblikket.

Den 19. juli traff et israelsk luftangrep familiens hjem i Nuseirat sentralt i Gaza, ifølge faren. Eksplosjonen kastet Ola flere etasjer ned, og dette endte med at hun døde.

Men på mirakuløst vis overlevde barnet i magen hennes. Det gjorde også barnets far, som nå får behandling på sykehus.

– Det er et mirakel at babyen holdt seg i live inni henne da hun ble drept, sier faren.

Overlevde mot alle odds

Dette angrepet, i likhet med mange andre, rammet en enkelt familie hardt ved at flere medlemmer ble drept. Det skjer stadig oftere etter at Israel begynte sin offensiv i Gaza, som svar på det ødeleggende terrorangrepet mot Israel den 7. oktober i fjor.

 Ramadan Abed / Reuters
RUINER: Adnan står utenfor boligen som ble truffet av et israelsk luftangrep, som drepte datteren hans. Foto: Ramadan Abed / Reuters

Meklere fra USA, Qatar og Egypt har mislyktes i flere forsøk på å sikre en våpenhvile, så det er lite sannsynlig at israelske luftangrep og beskytninger vil stanse med det første.

Det var altså et slikt angrep som tok livet av Ola tidligere i juli.

Ifølge faren hadde Ola håpet at fødselen ville veie opp for tapet av flere familiemedlemmer som hadde blitt drept tidligere, slik at hun kunne bringe «livet tilbake til hjemmet vårt».

Men den 19. juli ble en hardt skadet Ola fraktet i all hast til Al Awda-sykehuset, med en liten gutt i magen. Hun døde kort tid etter hun ankom sykehuset.

 Ramadan Abed / Reuters / NTB
MIRAKEL: Til tross for at moren til Malek ble drept, overlevde han mot alle odds. Foto: Ramadan Abed / Reuters / NTB

Mot alle odds klarte kirurger ved sykehuset i Nuseirat å redde gutten, som har fått navnet Malek Yassin, ved hjelp av et nødkeisersnitt.

– Takk Gud, denne babyens liv ble reddet, og han er nå i live og har det bra, sier lege Khalil Al-Dakran på Al Aqsa-sykehuset, hvor Malek ble flyttet etter å ha blitt reddet ut av mors mage.

– Han er en del av meg

Maleks bestefar, Adnan Al-Kurd, ser på bilder av sine tre avdøde barn drept i Gaza-krigen når Reuters møter ham i Gaza.

 Ramadan Abed / Reuters
ALLE ER DREPT: Gjennom krigen har Adnan mistet alle barna sine. Ola er i midten, her avbildet da hun ble uteksaminert. Foto: Ramadan Abed / Reuters

Han påpeker at Malek er lysere i håret, slik som sin avdøde onkel Omar.

– Jeg besøker ham hver dag. Han er en del av meg, sier han.

Spedbarn som overlever det nådeløse israelske bombardementet finner lite pusterom, når konflikten fortsetter å skape kaos i den tettbefolkede enklaven.

– Vi står faktisk overfor veldig store vanskeligheter i barneavdelingen, understreker legen Al-Dakran.

 Ramadan Abed / Reuters
BEKYMRET: Lege ved Al Aqsa-sykehuset, Khalil Al-Dakran, forteller om en dyster situasjon for barn ved sykehusene i Gaza. Foto: Ramadan Abed / Reuters

Han peker på mangel av tilstrekkelig medisin og forsyninger, og frykt for at sykehusgeneratoren kan stoppe når som helst, på grunn av drivstoffmangel.

I hele Gaza har sykehus blitt beleiret, lagt i ruiner, eller alvorlig skadet under krigen.

– Hvilke feil har dette barnet begått for å fortjene å starte livet sitt på denne måten, fratatt de mest grunnleggende nødvendighetene? undrer legen.

Titusenvis av barn og kvinner har blitt drept av israelske angrep siden 7. oktober, ifølge en rapport fra FN i mai.

Read Entire Article