Minst 63 døde i jordskred i India

1 month ago 12



I delstaten Kerala sørvest i landet er minst 63 personer døde etter at kraftig regn utløste tre ulike jordskred i regionen, ifølge den indiske nyhetskanalen Asianet TV. I tillegg er minst 70 mennesker skadet.

Ifølge forsvaret i India er ytterligere hundrevis av mennesker savnet etter skredet. De opplyser at rundt 225 soldater gjennomfører søk etter savnede i området.

En bro som raste i regionen tidligere har ført til at redningsarbeidet har vært utfordrende. Det meteorologiske instituttet i India varsler om mer kraftig regn i regionen i løpet av dagen.

Bildet viser redningspersonell på katastrofestedet mens de redder ofrene etter jordskredet i Wayanad, i Inida.

Sammenbruddet av en nøkkelbro på katastrofestedet i Wayanad-distriktet har hemmet redningsarbeidet, ifølge lokale medier.

Foto: AFP

Flere jordskred

Den første jordskredet skjedde omtrent klokken 02:00, etterfulgt av et mer alvorlig jordskred rundt klokken 04:10, som forårsaket omfattende ødeleggelser og tap av liv, skriver The Indian Express.

En video fra All India Radio News Trivandrum viste ettervirkningene av katastrofen, med ødelagte hjem og infrastruktur. Videoen inneholdt også intervjuer med innbyggere som beskrev frykten og ødeleggelsene jordskredene forårsaket.

Minst 41 mennesker er omkommet i tre jordskred i det sørlige India, ifølge lokale medier. Flere mennesker er skadet eller savnet.

Kraftig regn har forverret situasjonen, noe som gjør redningsarbeidet utfordrende og farlig.

Foto: AFP

Mange mennesker fryktes å ha blitt skylt bort i Chaliyar-elven i Nilambur-regionen i Malappuram. I tillegg er mange hus, butikker og kjøretøy er begravd under skredmassene.

Keralas statsminister, Pinarayi Vijayan, har kunngjort planer om å søke hjelp fra hæren for å bygge en midlertidig bro, evakuere de som er fanget med helikopter, og sette opp nødvendige fasiliteter på katastrofestedet.

Publisert 30.07.2024, kl. 07.40 Oppdatert 30.07.2024, kl. 11.15

Read Entire Article