Mia Rusthen trenes opp på Sunnaas etter «traumatisk hjerneskade»

1 month ago 30



Familien til Mia Rusthen (22) har lagt ut en ny oppdatering om motorsykkelprofilen.

Foto: Mia Rusthens side på Facebook.
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 29.07.2024 20:08

– Mia er nå overført til Sunnaas sykehus for videre rehabilitering og opptrening etter ulykken under første VM-runde 15. juni hvor Mia pådro seg en traumatisk hjerneskade, heter det.

Den omtalte VM-runden var tidenes aller første i roadracing-VM for kvinner.

– Veien tilbake er lang og krevende etter en så alvorlig skade. Det er mange faser og utfordringer underveis, og det er dessverre sånn at ingen kan spå endelig utfall på en god stund ennå. Det vi derimot vet er at Mia har de beste forutsetninger og at hun er i de beste hender. Mia viser allerede imponerende styrke og vilje som gir små og store fremskritt i riktig retning hver dag, skriver familien.

Ulykken skjedde på den legendariske Misano-banen i Italia midt i juni. Hun ble lagt i kunstig koma etter ulykken og ble operert for å unngå økende trykk i hodet. Hun ble deretter fløyet til Norge og Ullevål universitetssykehus. Nå har altså ferden gått videre til Nesodden, der Sunnaas sykehus ligger. Det er landets største spesialsykehus for rehabilitering og fysikalsk medisin.

Familien skriver at hun ikke kan ta imot besøkende ennå. Hun er heller ikke i stand til å bruke sosiale medier eller svare på meldinger selv per nå.

Når det gjelder mulig comeback på racerbanen, skriver familien:

– Det er også altfor tidlig å si noe om Mias mulige comeback i roadracing, annet enn at sesongen i år i hvert fall er over. Derfor er det motiverende for Mia nå å vite at VM-plassen venter på henne den dagen hun eventuelt er klar for det.

Read Entire Article