Melkelagrene i Kina flommer over. Det sier noe om hva som foregår i landet.

2 hours ago 5



Prisbevisste forbrukere og fallende fødselstall har ført til at melkelagrene i Kina flommer over.

Flytende melk utgjør 80 prosent av Kinas melkevareforbruk. Foto: AP / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Kinesiske melkelagre er nå fylt til randen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Prisbevisste forbrukere og fallende fødselstall trekkes frem som de to hovedårsakene til en redusert etterspørsel etter melk i landet med over 1,4 milliarder innbyggere.

Nedgangen i etterspørselen har ført til at kinesiske melkepriser har falt under produksjonskostnadene. Som følge av dette har mange gårder enten redusert produksjonen betydelig eller midlertidig stengt ned.

Det inkluderer en av landets største melkeprodusenter, Modern Dairy, som halverte melkekubesetningen sin i årets første halvdel.

Flytende melk utgjør rundt 80 prosent av Kinas totale melkevareforbruk. Forsøk på å utvide markedet for andre meieriprodukter som ost, fløte og smør, som har lengre holdbarhet enn flytende melk, har heller ikke hjulpet. Det fordi forbrukerne nå strammer inn på pengebruken.

Melkekonsumet i Kina falt fra 14,4 kilo per innbygger i 2021 til 12,4 kilo i 2022, ifølge de ferskeste tallene fra Kinas statistikkbyrå. Samtidig har melkeproduksjonen i landet økt til nesten 42 millioner tonn i fjor, opp fra 30,4 millioner i 2017, ifølge Reuters.

Ettersom lagrene flommer over av melk, har mange produsenter begynt å omdanne råmelken til melkepulver, men også her har det oppstått store overskudd. China Dairy Association anslår at det nå finnes over 300.000 tonn melkepulver på lager, skriver nyhetsbyrået.

Read Entire Article