Medaljen glapp for Henriksen

1 month ago 31



Sleggekaster Eivind Henriksen leverte sesongbeste i OL-finalen i slegge søndag. Medaljen røk likevel med få centimeter.

Fredrik Varfjell / NTB

Eivind Henriksen leverte sesongbeste i OL-finalen i slegge søndag kveld.

Henriksen blandet seg inn i medaljekampen med 79,18 i forsøk nummer to. Det var sesongbeste med over to meter, og nordmannen tok seg opp på pallen.

Men i den neste runden var ungarske Bence Halasz (79,97) bedre og dyttet nordmannen ned til fjerdeplassen. Canadiske Ethan Katzberg (84,12) og ukrainske Mykhaylo Kokhan (79,39) var allerede foran nordmannen.

Henriksen greide ikke å forbedre i siste runde, og da var det klart at den norske medaljen røk med 21 centimeter.

Katzberg klinket til med 84,12 i sitt første kast, og det holdt til suverent OL-gull. Kastet var tett på den olympiske rekorden.

– Dette er vinnerkastet allerede. Det kan man nesten si sikkert, sa Christina Vukicevic Demidov i NRKs sending.

Thomas Mardal deltok også i finalen og leverte 74,25 i sitt beste kast. Nordmannen var ikke blant topp åtte etter tre forsøk og fikk dermed bare tre kast. Han endte som nummer elleve.

Henriksen tok et sensasjonelt OL-sølv i Tokyo for tre år siden. Da satte han norsk rekord med 81,58.

Henriksen sikret finaleplassen da han klinket til med foreløpig sesongbeste på 77,14 i kvalifiseringen. Direktekravet var på 77 meter.

– Jeg følte meg ikke veldig bra da jeg kom på oppvarming, men det kan bli bra likevel. Det vet man ikke helt før man får kjent på det i ringen. Det kjennes ut som jeg er en kandidat til å bli topp åtte, men jeg tør ikke å svare på hvor langt opp. Jeg har mer inne, sa Henriksen til NTB etter kvalifiseringen.

I Roma-EM i juni ble han nummer sju.

Read Entire Article