Medaljen glapp: – Ble for ivrig

1 month ago 24



PARIS (Aftenposten): I tredje store mesterskap på rad mislyktes Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) i gulljakten på 1500 meter. Det ble fjerdeplass.

En skuffet Jakob Asserson Ingebrigtsen på vei ut av stadion. Foto: Martin Slottemo Lyngstad / Aftenposten

Publisert: 06.08.2024 20:55 | Oppdatert: 06.08.2024 21:26

Allerede etter 100 meter startet Ingebrigtsen hardkjøret. Her var det ingen tvil om hvem som skulle styre. Beina til Josh Kerr skulle mørnes. Problemet var at det var Ingebrigtsen som gikk på en smell.

– Jeg ble rett og slett for ivrig. Jeg misforsto litt min egen åpning, sa Ingebrigtsen til NRK etterpå.

– Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg ødela for meg selv, fortsatte han.

En stor overraskelse vant, Ingebrigtsen stivnet og ble nummer fire.

Med norske øyne var det som skjedde på Stade de France tirsdag kveld 6. august ett av OLs store høydepunkt. Så endte det som en gedigen nedtur.

Han startet rått med å dra feltet, men så gikk han tom. Foto: Martin Slottemo Lyngstad / Aftenposten

Rivalene kom i skyggen

Den olympiske mesteren mot verdensmesteren, Norge mot Storbritania. Rivaliseringen og ordkrigen mellom Josh Kerr og Ingebrigtsen hadde i hvert fall fått mye oppmerksomhet på forhånd.

Men det var en annen som vant. Amerikanske Cole Hocker, som satte ny olympisk rekord med tiden 3.27,65, tok et sensasjonelt gull foran Kerr. Hockers landsmann Yared Nuguse ble bronsevinner. Narve Gilje Nordås ble nummer syv.

– Nivået er såpass høyt med så mange mange utøvere. Det gjør kanskje konkurransen litt kjekkere at det er mange som kjemper om de beste plasseringene, men jeg skulle selvfølgelig ha håpet at jeg gjorde det bedre, sa Ingebrigtsen til NRK.

Løper igjen onsdag

Ingebrigtsen kan ikke irritere seg over nedturen altfor lenge. Allerede onsdag formiddag klokken 11.10 skal han i aksjon igjen.

Da er det kvalifisering for lørdagens 5000-meterfinale som står på programmet.

– Jeg er jo her for å bli skutt på og skyte tilbake så mye som mulig. Hele tiden, overalt, når som helst, i hvilken som helst øvelse. Det er kun tidsskjemaet i OL som gjør at jeg ikke er med på alt, sa Ingebrigtsen da han kom til OL-byen forrige torsdag.

I Tokyo-OL for tre år siden konkurrerte han ikke på 5000 meter. Men han vant denne distansen under VM i Budapest i fjor og i Eugene året i forveien.

Vær trygg: Det kommer til å være en revansjelysten 23-åring på startstrek.

 Cole Hocker overrasket med å vinne foran Josh Kerr og Yared Nuguse. Ingebrigtsen ble nummer fire. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Read Entire Article