McLaughlin-Levrone vant stjerneduellen i OL-finalen på 400 meter hekk – forbedret egen verdensrekord

1 month ago 40

Amerikanske Sydney McLaughlin-Levrone danket ut rivalen Femke Bol og forsvarte OL-tittelen på 400 meter hekk i Paris. Ny verdensrekord ble det også.

Sydney McLaughlin-Levrone senket sin egen verdensrekord i OL-finalen på 400 meter hekk. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

I duellen mot den nederlandske stjernen Bol var McLaughlin-Levrone sterkest og vant på tiden 50,37, noe som er en klar forbedret verdensrekord.

Lagvenninne Anna Cockrell tok sølv på 51,87, mens Bol endte på bronseplass med tiden 52,15.

– Jeg er litt småsjokkert over dette utfallet. Jeg trodde Bol skulle være mye tettere på henne. Dette er et fenomen verden aldri har sett maken til, sa NRK-ekspert Christina Vukicevic Demidov om gullvinneren.

– Jeg tviler ikke på at Sydney kan løpe under 50 sekunder, fortsatte den tidligere hekkeløperen.

McLaughlin-Levrone kom til OL i kjempeform etter å ha senket verdensrekorden til 50,65 under det amerikanske uttaket i slutten av juni.

McLaughlin-Levrone vant også gull i Tokyo for tre år siden. Da på olympisk rekord 51,46. Torsdag ble den også slettet med god margin.

Bol løp Nederland inn til gull på 4 x 400 meter blandet stafett tidlig i mesterskapet og har en personlig rekord på 50,95.