Markus Rooth tilbake på norsk jord: – Dette var «crazy»

1 month ago 39



Norges første gullmedaljevinner i OL i Paris landet på Gardermoen til vannborg og blomster.

Publisert: 06.08.2024 13:26

Til full jubel og applaus ankom Rooth ankomsthallen på Gardermoen.

– Dæven så mange mennesker da, sa han i det han satt fra seg bagasjetrallen.

Han turte ikke å ha på seg medaljen da han kom ut fordi han syntes det var litt kleint. Den lå trygt i lommen.

– Å komme hjem til dette var «crazy», visste ikke at det skulle være så mange mennesker. Det har vært en fantastisk uke, men det er litt deilig å komme hjem og. Tror jeg aldri kommer til å lande og skjønne hva om skjer, fortsetter Rooth foran et samlet norsk pressekorps.

– Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å klare å toppe dette her følelsesmessig, men jeg torr ikke denne metthetsfølelse kommer hos meg.

Det er to dager siden han krysset målstreken på den avsluttende 1500-meteren i tikampkonkurransen og ble olympisk mester.

– Jeg tenkte det var en bra tikamp, men at jeg har vunnet OL-gull, det tror jeg ikke at jeg har skjønt, sa Rooth til VG og øvrig norsk sportspresse etter å ha fått jublet sammen med trener og far Espen Rooth og støtteapparatet i friidrettsforbundet.

Rooth vant tikampen med 8796 poeng. Det er ny norsk rekord han er den andre nordmannen med OL-gull i tikamp etter Helge Løvland i 1920.

  • Se alt fra OL på Max.

Her finner du hele OL-programmet.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article