Mann pågrepet i Østerrike – mistenkt for terrorplaner mot Taylor Swift-konsert

1 month ago 22



En 19 år gammel østerriker er pågrepet i en stor politiaksjon i byen Ternitz. Mannen skal ha planlagt et angrep mot en Taylor Swift-konsert i Wien, ifølge avis.

Det angivelig planlagte angrepet blir beskrevet som mulig terror, ifølge avisen.

I tillegg skal politiet ha pågrepet en annen person i Wien i forbindelse med saken. Dette skal være en 17 år gammel gutt, som blir omtalt av mediene medskyldig.

Den eldste pågrepne anklages av politiet for å ha sverget troskap til terrororganisasjonen IS.

Avisen Kronen Zeitung siterer onsdag kveld en ikke navngitt kilde på opplysningen om hva mannen er mistenkt for. Tipset skal ha kommet fra utenlandske sikkerhetsmyndigheter.

Avisen Heute melder at huset til 19-åringen blir for øyeblikket ransaket av politiet, etter mistanke om eksplosiver. Det er gjort beslag i flere gjenstander, inkludert kjemiske stoffer.

Pågripelsen i den østerrikske byen Ternitz, krevde evakuering av et stort antall innbyggere, ifølge Kronen Zeitung.

Lokalt politi opplyser at de kommer til å skjerpe sikkerheten kraftig for de kommende Taylor Swift-konsertene på Ernst Happen Stadium, som er planlagt torsdag, fredag og lørdag.

Før hendelsen ble det meldt at til sammen 200 uniformerte politifolk og sikkerhetsvakter vil være til stede på konserten. Nå har politiet uttalt at sikkerheten vil trappes opp enda mer.

Politiets spesialstyrker er blitt kalt inn for å sikre konsertene ytterlig.

Publisert 07.08.2024, kl. 18.51 Oppdatert 07.08.2024, kl. 19.11

Read Entire Article