Magiske minutter sendte Glimt til Champions League-playoff

1 month ago 38



(Bodø/Glimt - Jagiellonia 4–1, 5–1 sammenlagt) Bodø/Glimt er sikret minst hundre millioner i klubbkassen og et nytt gruppespill i Europa.

  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 13.08.2024 20:51

Nedsablingen av polske Jagiellonia på hjemmebane sender Glimt til playoff- det siste hinderet - til Champions League.

Der venter serbiske Røde Stjerne med første kamp på Aspmyra tirsdag om en uke.

Skulle nordlendingene ryke der er de uansett sikret plass i gruppespillet i Europa League.

– En mesterlig opptreden over to kamper, sier VGs kommentator Vegard Aulstad.

– Røde Stjerne blir en tøff motstander i det siste oppgjøret i Beograd, men hjemme i Bodø tror jeg de har gode muligheter. Jeg tror det er veldig åpent hvem av de to lagene som ender i Champions League, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til VG, og mener Glimts prestasjoner i de to oppgjørene mot polakkene er det beste de har levert i år.

Det startet på verst tenkelige vis for et feststemt hjemmepublikum i Bodø-solen.

 Isak Dybvik Määttä, Jens Petter Hauge og resten av Glimt skal igjen spille gruppespill i Europa. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Afimico Pululu kom seg rundt på kanten og avsluttet. Nikita Haikin reddet, men det ble kaos foran målet til Glimt-keeperen. Til slutt endte det med at Patrick Berg var uheldig å bli truffet og ballen trillet i Glimt-nettet.

Ledelsen fra første kamp var spist opp etter to minutter.

Det skulle ikke bli annet enn en liten fartshump på Glimt-bussen på vei mot Champions League-playoff. Spenningen varte en liten halvtime før Glimt i praksis avgjorde kampen.

Først en kanon fra Sondre Brunstad Fet. Litt heldig dalte ballen ned i beina på han. Med venstre fot banket han ballen opp i krysset. 1–1.

 Sondre Brunstad Fet ble tomålsscorer. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Fire minutter senere: Jens Petter Hauge med et strålende fremspill til Isak Dybvik Määttä. Nysigneringen la til med en lekker første touch. Plasserte ballen i det lengste hjørnet med venstre. Da måtte Jagiellonia ha to for i det hele tatt å få ekstraomganger.

Det skulle bli enda fetere for hjemmefansen.

Sondre Fet hadde jo enda ikke fått prøvd seg med høyre. Ti minutter inn i andre omgang banket han til fra 18 meter. Stolpe og inn. 3–1.

Kasper Høgh ville være med på festen. Jens Petter Hauge, som leverte en strålende kamp, serverte den danske spissen på bakerste. Der gjorde han ingen feil. Glimt var rett og slett mye bedre enn de polske gjestene.

Mer fotball i vente på VG+ Sport førstkommende torsdag:

Read Entire Article