Luft­hansa-kunder får tilgang til Kjevik

1 month ago 21



Den tyske luftfartskjempen starter Widerøe-samarbeid fra samme dag som SAS bryter med Star Alliance.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP / NTB

Lufthansa-gruppen og Widerøe har signert en samarbeidsavtale som trer i kraft fra 1. september 2024, melder Widerøe i en pressemelding. Det er samme dag som SAS trer ut av luftfartsalliansen Star Alliance og går inn i Skyteam.

Avtalen innebærer at reisende kan kjøpe én billett for reiser som inkluderer både Lufthansa og Widerøe. Rutenettverkene til de to selskapene blir koblet sammen, slik at reisende fra 11 flyplasser i Norge får tilgang til Lufthansas globale rutenettverk via knutepunktene i Frankfurt og München.

– Vi er svært glade for å kunne samarbeide med Widerøe. Vi ønsker å komme nærmest mulig «dørstokken» til kundene våre, spesielt i Norge, sier Flemming Nordestgaard, general manager for Norge og Danmark i Lufthansa Group, i pressemeldingen.

Blant flyplassene som blir tilgjengelige for Lufthansas kunder er Kristiansand, Haugesund, Ålesund, Molde og Kristiansund.

Også reisende med Widerøe vil få flere reisemuligheter. Lufthansa vil sette sitt rutenummer på Widerøes internasjonale flyvninger fra Bergen til München og Brussel. Dermed får Widerøe-reisende tilgang til Brussels Airlines og utvalgte ruter i Afrika.

Lufthansa og SAS har samarbeidet i flyselskapalliansen Star Alliance, som de var med å grunnlegge i 1997. I fjor høst ble det klart at Air France-KLM kjøper seg inn i SAS, som samtidig melder overgang til den konkurrerende alliansen Skyteam.

Widerøe ble solgt ut av SAS i 2013 da sistnevnte var nær konkurs. I juli 2023 varslet Norwegian at de ville kjøpe Widerøe. Et salg som gikk i boks i desember.

Read Entire Article