Løten-forsvarer om drapssiktet kvinne: – Åpenbart veldig vanskelig

1 month ago 20



Flere krimteknikere var i arbeid ved lavvoen på gården i Løten i midten av mars. Foto: Christina Quist / VG

Den 42 år gamle kvinnen som er siktet for medvirkning til drap på Ole Andreas Sønstvedt (37) har forklart seg i over 13 nye timer hos politiet.

torsdag 21. mars kl. 11:26

– Å sitte fengslet for noe du mener du ikke har gjort, er åpenbart veldig vanskelig, sier hennes forsvarer Jens-Henrik Lien til VG torsdag.

42-åringen nekter fremdeles for å ha noe med drapet på Sønstvedt å gjøre, men Lien sier at hun samarbeider og svarer på politiets spørsmål.

Hun møtte til nye avhør både tirsdag og onsdag denne uken, hvor hun ble konfrontert med etterforskningsmateriale politiet har innhentet de siste ukene.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

– Hun har forklart seg om sine egne handlinger og observasjoner. Det ligger vel i sakens natur at det ikke er samsvar mellom det hun forklarer og det politiet mener har skjedd, sier han.

Lien sier at kvinnen blir begjært videre varetektsfengslet fredag, og at fengslingsmøtet vil avholdes som kontorforretning.

– Hun samtykker til kontorforretning, men ikke til fengsling, sier han.

VG har forsøkt å få kommentar fra bistandsadvokat Heidi Ysen, men foreløpig ikke fått svar.

Forsvarer Jens-Henrik Lien Foto: Tore Kristiansen / VG

Enkelte vitner ettergått grundig

Politiet har ikke ønsket å gå ut med når på nyttårsaften de mener at Ole Andreas Sønstvedt ble drept. Kvinnen og Sønstvedt har tidligere vært kjærester, men status på relasjonen ved nyttår er foreløpig uklar.

Det siste sikre livstegnet fra 37-åringen er fra kvinnens gård på nyttårsaften, da han snakket med et familiemedlem på telefon. Denne samtalen skal ha foregått på sen ettermiddag, ifølge VGs opplysninger.

– Vi jobber med detaljerte tidslinjer på hennes bevegelser, hvor vi syr sammen alt fra vitneavhør til digitale spor. For eksempel bompasseringer og telefoner, sier politiadvokat i Innlandet, Liv Hilde Nytrøen, til VG.

Ole Andreas Sønstvedt hadde bodd på gården i Løten i en lengre periode før han ble funnet drept. Foto: Politiet

Det er også innhentet video fra flere overvåkningskameraer i området. VG kjenner til at det blant annet er hentet inn overvåkingsvideo fra en bensinstasjon ikke så langt unna gården.

Kvinnen kan også knyttes til Elverum-området i tidsrommet rundt nyttårsaften, ifølge VGs opplysninger.

Politiet ønsker ikke å gå ut med et konkret tidsrom for når de mener drapet har skjedd nyttårsaften.

– Men det er et snevert tidsvindu.

Politiet har også avhørt alle personer de vet har hatt kontakt med kvinnen i perioden fra nyttårsaften til hun ble pågrepet. Noen av personene har oppholdt seg på gården over lengre tid.

– Enkelte har vi ettergått veldig grundig, sier Nytrøen.

Har tilgang til sosiale medier-kontoer

Politiet har innhentet store mengder digitale spor som forteller hvor kvinnen har vært, hvem hun har hatt kontakt med og hva hun har gjort i de nær fire ukene som gikk fra nyttårsaften og frem til hun ble pågrepet.

– Digitale spor er kjempeviktige i denne saken. Det er telefoner, sosiale medier og aktivitet på nettet. For eksempel på Finn og andre sider man er aktiv på hvor man legger igjen spor som sier noe om hvem du har vært med eller hva du har gjort, sier Nytrøen.

Den drapssiktede kvinnen har eid gården i Løten i flere år. Foto: Helge Mikalsen / VG

De har også tilgang til en rekke kontoer i sosiale medier, som tilhører både den siktede kvinnen og en rekke vitner i saken.

– Veldig mange av dem vi avhører gir oss det. Har du ikke noe å skjule, så gir man det.

Nytrøen vil ikke svare på om den siktede kvinnen frivillig har gitt politiet tilgang til kontoene sine i sosiale medier, eller om politiet har måtte bedt om tilgang til plattformene selv.

– Hvordan vi har fått det ønsker jeg ikke å kommentere. Men at vi har det, det kan jeg si, sier Nytrøen.

Les også

Read Entire Article