– Legger du ut dette klipper jeg av deg fingrene!

1 month ago 32



Detaljene er terpet på og planen lagt. Nå vil trønderne kuppe fotballfesten i Oslo.

Ranheim-sjef Kåre Ingebrigtsen rusler rundt i Fjæra og observerer samtidig som spillerne varmer opp. Foto: nina bergkvam
  • Johannes Strand

    Johannes Strand

Publisert: 28.07.2024 18:38 | Oppdatert: 28.07.2024 18:54

RANHEIM: – Legger du ut dette klipper jeg av deg fingrene!

Med et glimt i øyet kommer Ranheim-assistent Pål-André Helland med en nådeløs humoristisk beskjed til pressen i solskinnet.

Sammen med sine kompanjonger i Christian Eggen Rismark og Michael Karlsen gir han tydelige instrukser til spillerne i Ranheimsfjæra.

Les også

Gikk tapende ut av duellen: – Nå har jeg noe å trene på

Det terpes på detaljnivå og legges hemmelige planer før storfesten i Oslo mandag kveld. Helland og teamet vil åpenbart holde planene for seg selv.

Vil være festbrems

Vålerenga feirer 111 år og tar imot Ranheim til dyst i hovedstaden. Østblokka, der de mest utagerende supporterne holder til, er utsolgt. Billettsalget nærmer seg 10 000 på Intility Arena.

– Jeg håper jo for all del at vi spolerer festen. Det meldes bra vær og snakkes om mye folk. Alt er duket for en bra match, sier stopperprofil Philip Slørdahl.

Philip Slørdahl (til venstre i bildet) og resten av Ranheim-gutta i aksjon i Fjæra dagen før Vålerenga-kampen. Foto: nina bergkvam

Oslo-gutten kom til Ranheim før årets sesong har en fortid i Frigg og Lillestrøm.

– Mitt forhold til Vålerenga er farget av mitt opphold i Lillestrøm. Det har vært noen morsomme kamper opp gjennom, sier Slørdahl og gliser lurt.

– Har løsnet

For et drøyt år siden fikk han en sentral rolle da Lillestrøm sikret seieren seks minutter på overtid i Oslo. Det var Slørdahl som serverte Akor Adams den avgjørende pasningen.

Etter en trå start har Vålerenga, som rykket ned fra Eliteserien i fjor, klatret oppover på tabellen. Før mandagens kamp ligger Oslo-laget som nummer to, men med seier vil de passere Moss og trone øverst.

Assistentgutta Michael Karlsen og Pål-André Helland i tilsynelatende godt humør mot slutten av den kampforberedende økta. Foto: nina bergkvam

Ranheim har også fått fart på sakene. Trønderne står med tre strake seire og snuser på opprykks-kvalik.

– Vi må bygge videre på det vi har gjort i de siste kampene. Det har løsnet litt for vår del også, sier Slørdahl.

– Vi har alltid trodd at det ville løsne, og nå føler jeg at vi er mer påskrudd i begge bokser og mer nøyaktige. Relasjonene sitter også bedre, noe som gjør alt enklere. Vi spiller på hverandres styrker.

– Vi må tørre

Stopperen får støtte av trener Kåre Ingebrigtsen.

– Vi er blitt mye flinkere til å score i de gode periodene og er dyktigere når vi trøbler. Vi er rett og slett bedre i de ulike fasene og opptrer mer voksent og smartere.

Toppscorer John Hou Sæter er klar for å jakte nye fulltreffere mot Vålerenga. Foto: nina bergkvam

Selv om Enga har det soleklare favorittstemplet før bursdagsfesten i hovedstaden, er det uaktuelt for Ranheim å forsvare seg gjennom samtlige 90 minutter.

– Vi må fortsette det vi har holdt på med i det siste: Spille bra fotball og være offensiv i hodet. Vi må tørre å dra dit for å skape trøbbel. Forsvarer vi oss kampen gjennom, taper vi.

Og Ranheim-leiren har ambisjoner om en større poengfangst utover høsten.

– Dårlig betalt

Halvveis ut i sesongen står trønderne med 20 poeng på 15 kamper. Det er blitt fem seire, fem uavgjort og fem tap.

Kanskje blir et av de mange dødballtrekkene avgjørende i festkampen mandag kveld. Foto: nina bergkvam

Det er ikke Ingebrigtsen fornøyd med:

– Vi syns jo det er for dårlig betalt. Vi har ikke avgjort kampene og vi tror vi skal få til bedre resultater fremover. Skjer det, så vet du aldri helt hvor du havner på tabellen.

– Det ble spøkt med fingeravkapping i dag. Dere har noen ess i ermet før siste halvdel av sesongen?

– Det har vi. Og det var litt ålreit å se at vi mot Sogndal kunne gjøre fem bytter, men likevel holde unna og score mål. Vi har en god bredde og vi tåler at formen svinger og skader. Det gir oss en stor trygghet.

Mandag får Ranheim muligheten til å ta sin fjerde strake seier. Det vil i så fall være den lengste seiersrekken på to år for bydelslaget i Trondheim.

Read Entire Article