La oss sammen ønske studentene våre hjertelig velkommen til studentbyen Kristiansand!

1 month ago 36



Det er studiestart, og Kristiansand fylles med både ferske og erfarne studenter.

Mange kommer fra Sørlandet, men mange er også innflyttere. Fra inn- og utland. Faktisk er rundt halvparten av studentene tilflyttere. Det er et bra tall. Og det er bra for Kristiansand og hele landsdelen at vi får så mange unge mennesker som ønsker å studere her.

Alle bringer med et engasjement og ønske om å utforske både fag, byen og regionen vår. Det er opp til oss som å vise hva vi har tilby. Men det bør ikke bli så vanskelig. Vi har mye å vise frem!

Kristiansand er i vekst, og mange av oss som har fulgt byen gjennom livet vil nok dele oppfatningen av at vi er gått fra å være en stor norsk småby til en å bli liten, urban storby av høy kvalitet.

Den siste milepælen for byens utvikling nådde vi i mai da Kunstsilo åpnet.

Time Magazine har sagt at det er et av de 50 beste stedende du kan besøke i år, og CNN har omtalt Kunstsilo som et av verdens 10 mest betydningsfulle nybygg i 2024.

Det sier litt, og det sier noe om ambisjonene vi har for Kristiansand.

Kunstsilo åpnet også opp muligheten for den kanskje viktigste investeringen som er gjort i byen for studentlivet. I lokalene til Sørlandets kunstmuseum har vi nå fantastiske Kraftverk – et hus for kunst, kultur og kunnskap. Og der har også studentene endelig fått sitt naturlige møtepunkt i Kvadraturen med studenthuset Bare.

Jeg håper derfor at at vi som by, kommune og landsdel tar imot våre studenter med åpne armer.

Skal vi lykkes i årene fremover er vi avhengig av at studentene våre lykkes. Og at vi som by og kommune lykkes med å gi de den beste studietilværelsen her hos oss. For vi trenger studentene våre, og vi trenger at flest mulig av dem også satser på en karriere her hos oss i sør.

Under studiestart er det mye som skjer når nærmere 12.000 studenter skal finne seg til rette på nye hybler, bli kjent med nye studiekamerater, finne pensumbøker og mye mer. De første ukene handler i stor grad om å komme på plass, og slik skal det være.

Men så vil det også dukke opp mange muligheter etter hvert som gjør at studentene kan bli kjent med frivillighetslivet, arbeidsmuligheter både under og etter studiene, kulturlivet og naturattraksjonene i området. De må studentene gripe, og vi må gripe studentene. Vi må vise dem alt Kristiansand og landsdelen har å tilby!

Regionen vår har mange spennende bedrifter. Enten det er våre verdensledende selskaper innenfor offshore- eller prosessindustri. Eller det er kraftbransjen, bygg- og anlegg, reiseliv eller handel. Vi har et bredt spekter av næringer og med det et bredt spekter av muligheter.

Jeg bruker mye tid på å dra rundt til bedriftene i kommunen vår. Bedriftsledere har ofte det samme på toppen av agendaen. Behov for kompetanse. De forteller meg at de trenger flere ansatte, ny kunnskap og nye perspektiver.

Jeg håper derfor at at vi som by, kommune og landsdel tar imot våre studenter med åpne armer.

Kristiansand kommune vet at det hviler et stor ansvar på oss som en studentby i vekst. Vi er klare for å ta det ansvaret.

Jeg håper dere som innbyggere, næringsliv og samfunnsaktører vil ta det sammen med oss. Sånn gir vi våre studenter den beste studietilværelsen, og sånn sørger vi for at vi kan beholde kompetanse de opparbeider seg her hos oss. Det er en forutsetning for at vi kan nå våre mål for byen og kommunen!

La oss sammen ønske studentene våre hjertelig velkommen til studentbyen Kristiansand!

Read Entire Article