Opplysninger til TV 2:
Stig Millehaugen (55) var med i en Signal-samtale som ble slettet rett før politiet fikk telefonen. Det eneste politiet så, var den siste meldingen han hadde sendt.

Publisert 28.04.2025 18:34
Det får TV 2 opplyst.
Søndag 20. april ble Stig Millehaugen (55) pågrepet i en bolig i Horten, siktet for drap eller medvirkning til drap på Nokas-dømte Metkel Betew (46) i et skogholt på Oppsal i Oslo.
Fredagen, dagen etter drapet, var han i politiavhør som vitne. Der ga han frivillig fra seg telefonen sin, har forsvareren hans tidligere sagt til TV 2.

Da en tjenesteperson i politiet undersøkte telefonen, skal vedkommende ha sett at Millehaugen bare to minutter i forveien hadde mottatt en tekstmelding på den krypterte plattformen Signal.
Ble slettet rett i forkant
Millehaugen skal ha fått anledning til å hente ut et telefonnummer tilhørende Kriminalomsorgen før han satte telefonen i flymodus og ga den til politiet.
Da mobilen ble overlevert, sjekket politiet telefonens «siste brukte apper». får TV 2 opplyst.

Der så politiet at Millehaugen hadde vært inne på Signal da han skulle hente ut nummeret til Kriminalomsorgen.
To minutter før politiet undersøkte mobilen, mottok Millehaugen meldingen «Ok» fra en ukjent person.
Samtidig sto det at 55-åringen hadde skrevet «slette» tilbake til vedkommende. Da politiet undersøkte mobilen, sto det at meldingen var sendt «nå», får TV 2 opplyst.
Da politiet trykket seg inn på samtalen, var alle meldingene borte.

Verken politiadvokat Christian Hatlo eller advokat Morten Furuholmen, som forsvarer Stig Millehaugen, ønsker å kommentere denne saken.
«Har ingen kommentarer til denne type spørsmål nå. Vi er i en fase der vi avhører folk i saken», skriver Hatlo i en epost til TV 2.
Stig Millehaugen nekter straffskyld for drap eller medvirkning til dette.
Fjernet fra gruppesamtale
Kommunikasjonstjenesten Signal tilbyr ende til ende-kryptering, og er ikke mulig å overvåke eller få innsyn i for tredjeparter – heller ikke for politiet.
Tjenesten muliggjør også fjernsletting og tidsinnstilt sletting av meldinger. Det er ikke mulig for politiet å gjenskape meldingene i ettertid.
Personen Millehaugen snakket med brukte, ifølge TV 2s opplysninger, navnet til en avdød colombiansk narkotikahandler. Colombianeren var en del av nettverket til Pablo Escobar på 70- og 80-tallet.
TV 2 er ikke kjent med om politiet vet hvem vedkommende egentlig er.
Det skal ikke ha vært andre mottakere av den siste meldingen Millehaugen sendte.
Da politiet undersøkte telefonen, så de også at Millehaugen den 15. april var blitt lagt til i en gruppesamtale av personen med det colombianske brukernavnet.
16. april, dagen før Metkel Betew ble drept, ble Millehaugen fjernet fra samtalen igjen.
Knyttes til våpenhandel
I tillegg til personen med det colombianske navnet, skal det ha vært en tredje person i gruppesamtalen på Signal.
Brukernavnet med det colombianske navnet knyttes ifølge TV 2s opplysninger også til en sak som gjelder mulig salg av våpen.
TV 2 kjenner ikke detaljene i denne etterforskningen, men vet at politiets etterretning knytter en tidligere straffedømt mann fra Østlandet til våpensaken.

Stig Millehaugen (55) har ikke forklart seg for politiet etter at han var i vitneavhør før pågripelsen. Han nekter straffskyld for drap eller medvirkning til dette.
– Han er selvfølgelig preget av det han står i. Dette er en vanskelig sak for ham og andre som er berørt, sa forsvarer Morten Furuholmen etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett, som gikk for lukkede dører.
Millehaugen har ikke anket fengslingen. TV 2 har tidligere skrevet at Betew var påført knivskader i tillegg til å være skutt. 46-åringen begraves i Nordstrand kirke på tirsdag denne uken.