Krüger kraftig ut mot påstander om mobbing: – Det blir for dumt

1 month ago 21



Ledelsen ble anklaget for mobbing og plassen hans til femmilslaget ble debattert, men Simen Hegstad Krüger (31) svarte på tiltale og gråt som han aldri har gjort før.

Simen Hegstad Krüger, her kort tid etter bronseløpet lørdag under VM i Trondheim. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Bjørn S. Delebekk (foto), VG

Publisert: 08.03.2025 20:03

Etter at bronsen var sikret, bak suverene Johannes Høsflot Klæbo og svenske William Poromaa, svarte han slik på følelsene som utspant seg i skifteområdet noen meter unna målstreken.

– Jeg kan ikke huske å ha gjort det før, sier Krüger om tårene som kom etter rennet.

Det har mildt sagt vært en svært turbulent uke for Lyn-løperen.

Andreas Fjorden Ree

Løper på rekruttlandslaget og VM-reserve

– Jeg gadd ikke å lese det, egentlig. Men fått med meg at folk stiller spørsmål. Men jeg mener folk må sette seg mer inn i hva som har skjedd før man går så krast ut, svarer Krüger kontant da VG spør om han har fått med seg påstandene.

– Det er jeg skuffet over, at folk som skal ha peiling ikke gjør det. Du kan selvfølgelig sette spørsmålstegn om jeg skulle gå eller ikke, men å kalle det mobbing, det blir for dumt. En trener bør vite bedre.

Han forteller at bronsen utløste mer følelser enn det han var klar over at det ville.

 William Poromaa, Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger poserer for fotografene i Granåsen etter 50 kilometeren lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Mye har kokt ned til dette løpet her. Jeg føler det var et være eller ikke være for min del i dag. Jeg gjør det jeg kan, blir belønnet med medalje og det føles som en stor seier.

Krüger er også klar på at det før mesterskapet lå i kortene at han skulle få gå femmila i VM. Han har fristil og lengre løp som sin spisskompetanse.

– Det som skjedde på tirsdag (da Krüger fikk hjerteflimmer), det handler ikke om form.

– Det er noe helt annet og når det er ute av kroppen, mener jeg det ikke er tvil om at jeg skulle gå. Det å kalle det mobbing, da må de gjøre mer research, for det blir for dumt, gjentar han.

Da VG ringte Stensås lørdag, svarte han at han står for det han har sagt.

– Jeg mener trynefaktor kan defineres som mobbing, sa han.

Stensås er drivende engasjert når han forteller at Ree har slått Krüger i to av tre relevante renn til VM-femmila.

Derfor er Stensås svært frustrert over at gammel historikk er brukt som et argument for å skjønne ham inn i laget. Det er dette han mener er trynefaktoren som ikke burde bli brukt.

Magnus Stensås

Langrennstrener for Andreas Fjorden Ree

– Da er jo Andreas sjanseløse på å komme på laget, fordi han har jo aldri gått mesterskap. Simen hadde også fått to muligheter i VM og hadde han gjort det bra i de to rennene, så er det greit. Men når han ikke har benyttet de to mulighetene, så mener jeg Andreas skulle vært inne.

Han viser til et annet poeng. Det er svært viktig å komme med på landslag for neste sesong.

Til OL i Italia har Norge lov å ha med en liten kvote med løpereen liten kvote med løpereBare åtte får reise sørover til OL i Italia i 2026. I en slik sesong hjelper det å være på landslag med de fordelene det innebærer..

– Det blir så viktig med tanke på OL neste år. En god VM-femmil med medalje kunne gitt landslagsplass. Det kan jo bli karrieredrepende. Dette er snakk om arbeidslivet til løperne, sier Stensås.

Harald Østberg Amundsen gikk på en skikkelig smell, endte på femteplass på lørdagens femmil og har følgende å si om uttaksdebatten til herrenes femmil.

– For Andreas og Jan Thomas’ del, så er det lov å være skuffet. Jeg hadde vært det samme. Men Simen er en av de beste skøyterne vi har, jeg tenker jo at trenerne deres kunne ordlagt seg annerledes.

– Et ord som mobbing ble brukt, hva tenker du om det

– Jeg mener det ikke er sånn mobbing er. Det er ikke mobbing. Å bli vraket er dødskjipt, jeg synes synd på Andreas og Jan, jeg også, men det er vanskelig å velge i uttak. Men mobbing er det ikke, sier Amundsen.

Read Entire Article