Kronprins Haakon: – En alvorlig sak

1 month ago 21



På besøk hos norske utøvere i OL-landsbyen, kommenterer kronprinsen siktelsen mot hans stesønn Marius Borg Høiby.

 Daniel Sannum Lauten / TV 2
Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Publisert 07.08.2024 15:09

Kronprins Haakon Magnus har onsdag besøkt de norske utøverne i Paris i OL-landsbyen hvor deltagerne bor under lekene.

– Det er veldig fint å kunne være her i OL i Paris. Det er et godt norsk lag som er her nede. Jeg har fått hilse på utøverne og støtteapparatet her i OL-landsbyen. Jeg synes det er fint å få være innom, og heie som andre nordmenn her og alle nordmenn hjemme, sier han.

Han skulle egentlig vært der sammen med kronprinsesse Mette-Marit. Hun er igjen i Oslo, etter at sønnen Marius Borg Høiby er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk etter en voldshendelse på Frogner i helgen.

– Alvorlig sak

– I familien vår som i alle andre familier, er det av og til viktig å være der. Denne gangen ble det jeg som reiste ned, mens hun ble hjemme sier kronprinsen.

– Marius Borg Høiby er siktet for kroppskrenkelse. Hva tenker kronprinsen om det?

– Det er jo en alvorlig sak når politiet er involvert som de er. Samtidig er det ikke riktig av meg å gå inn i saken nå, tror jeg, svarer han, og henviser videre til politiet.

– Klarer du å kose deg i Paris til tross for det som skjer hjemme?

– Det er klart at en sak som det her preger meg også. Men jeg er jo her for å heie på laget vårt i OL, og det er fantastiske prestasjoner som legges ned her, sier han.

Kronprinsen viser til OL-gullet i tikamp, og det han beskriver som imponerende prestasjoner i friidrett.

Borg Høiby er kronprinsesse Mette-Marits sønn fra før hun giftet seg med kronprinsen. Han er storebror til prinsesse Ingreid Alexandra og prins Sverre Magnus.

Kronprinsen skal bli værende i Paris frem til søndag.

Bekrefter relasjon

Tidligere tirsdag bekreftet politiet i en pressemelding opplysninger i media om at det var Borg Høiby som var siktet etter en voldshendelse på Frogner i helgen.

Dette skal ha skjedd på en privat adresse. Politiet rykket ut søndag formiddag.

De bekrefter også en relasjon mellom Borg Høiby og personen som har status som fornærmet i saken.

– Fornærmede ble ivaretatt av helse, men politiet har på nåværende tidspunkt ikke opplysninger om at fornærmede har blitt påført alvorlige skader, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

De hadde da fått melding om at det hadde skjedd en voldshendelse der i løpet av natten.

Borg Høiby ble pågrepet og dimittert fra arresten mandag. Hans advokat, Øyvind Bratlien, har tidligere bekreftet til TV 2 at Borg Høiby er siktet for kroppskrenkelse.

Read Entire Article