Kristian Eriksen senket Lillestrøm på overtid

1 month ago 24



(Lillestrøm – Molde 1–2) Det så lenge ut som Molde skulle snuble igjen i medaljeracet. Så dukket toppscorer Kristian Eriksen opp på overtid.

 Med sin scoring på overtid sørget Kristian Eriksen for at alle tre poengene tar turen til rosenes by. Foto: Thomas Andersen / NTB

Publisert: 11.08.2024 21:09 | Oppdatert: 11.08.2024 21:30

På lørdag spente Viking og Bodø/Glimt litt bein på hverandre i toppkampen i Eliteserien.

Og etter en bunnsolid Europa-triumf på torsdag kunne Molde med tre poeng mot Lillestrøm tatt innpå begge lag.

Men moldenserne har slitt i år med å finne stabilitet. Og før daens oppgjør hadde et gulljagende Molde «tapt 22 poeng» på 18 kamper.

– Vi har lett etter stabilitet gjennom sesongen. For oss er dette en særdeles viktig match, sa Molde trener Erling Moe til TV2 før kampen.

Matchvinner Eriksen håper seieren i dag kan bidra til å skape denne stabiliteten.

– Vi snakket om det før kamp, at vi må begynnet å vise stabilitet i Eliteserien. Så jeg håper vi kan begynne å bygge videre på dette nå, sier han til TV2 etter kampen.

– Viktig sier, men kanskje ikke fortjent. Tror vi kan få litt momentum av dette nå. Den innsatsen vi legger ned i andre omgang må vi ha hele tiden da kan det bli flere seirer, sier Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem til TV2.

Med dagens tap står Lillestrøm med ett fattig poeng på Robin Astereds tre kamper som midlertidig hovedtrener, til tross for at de imponerte noe mot Molde i dag.

– Lillestrøm var det beste laget, men blir nådeløst straffet på slutten her, sa TV2-eksper Simen Stamsø Møller etter kampen.

– Det er en jevn kamp og en jevnt fight, sa LSK-trener Asterhed om kampen til TV2.

Og Molde slet nemlig lenge på Åråsen.

Etter kun ni minutter spilt hamret Lillestrøms Ylldren Ibrahimaj ballen i krysset fra 20 meter.

Kampen i dag var Ibrahimajs første fra start etter at Robin Asterhed tok over som midlertidig hovedtrener for klubben. Han ble også kåret til banens beste.

– Det betyr absolutt ingenting nå. Vi slipper inn altfor enkle mål, det har skjedd i mange kamper nå, sa han til TV2 etter kampen.

En annen spiller som hadde sin første var Frederik Ihler. I sin første eliteseriekamp utlignet dansken like før pause.

– Det føles helt fantastisk, det var dette vi kom for, sa dansken til TV2 om seieren.

 Etter dommeren blåste av kampen kunne Molde-spillerne feire seier, for Lillestrøm-spillerne ble det et andre tap på rad. Foto: Thomas Andersen / NTB

I andre omgang hadde begge lag store sjanser. Lillestrøms Larsson traff tverrliggeren før Kristian Eriksen ble spilt alene gjennom mot LSK-keeper Stefan Hagerup.

Den duellen vant Lillestrøms sisteskanse.

Men så på overtid fikk Eriksen servert en ny sjanse, denne gangen på åpent mål. Da scoret Moldes toppscorer.

Read Entire Article