Klesmerket Lululemon stuper på børs – fortsatt kult på Karl Johan

1 month ago 42



Investorene på Wall Street i USA har blitt bekymret for fremtiden til Lululemons silkemyke treningsklær. I Norge peker pilene oppover.

Foto: Eirik Elvevold / E24

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

– Det er dyrt, men vanvittig god kvalitet, sier Sandra Rahmouni (38) til E24 på vei ut av Lululemon-butikken i Oslo sentrum.

I handleposen har hun en treningstights eller «leggings» av typen Allign, som hun sverger til.

– Jeg handler sjeldent og vet hva jeg skal ha. Det ble en plain svart tights. Jeg har fem stykker, og har fortsatt de første jeg kjøpte i Australia for 10–12 år siden.

Sandra Rahmouni (38)

Rahmouni er på besøk fra Stavanger, der hun jobber som sportslig leder ved SIS sportssenter, som er eid av studentsamskipnaden.

– Jeg jobber i bransjen og er oppriktig interessert i treningsklær, forteller hun.

– Tror du Lululemon vil klare å holde seg kule fremover?

– Jeg synes kanskje ikke de henger helt med, men de har unike basisplagg som holder lenge. Jeg elsker det.

Nedtur på børs

Lululemon, som startet med yogaklær, har i mange år vokst raskt innenfor tekniske treningsklær eller «athleisure». Den kanadisk-amerikanske kjeden har derfor vært en vinner på Nasdaq-børsen på Wall Street.

Men i 2024 har investorene surnet, og aksjen har falt over 50 prosent til rundt 241,75 dollar.

Inntektene vokste fortsatt med 35 prosent internasjonalt i første kvartal, men har begynt å flate ut på hjemmebane i Amerika.

Forrige fredag kom et av verdens ledende meglerhus, Goldman Sachs, med en ny Lululemon-analyse. De nedjusterte sine forventninger til fremtiden, og anbefaler ikke lenger kundene å kjøpe aksjen.

Goldman Sachs senket kursmåletkursmåletKursmål er den kursen en analytiker mener en aksje vil ha på et gitt tidspunkt i fremtiden, typisk 12 måneder frem i tid. sitt fra 463 dollar til 286 dollar, blant annet fordi de er bekymret for skuffende lanseringer og selskapets evne til innovasjon. Andre meglerhus i USA har også nedjustert sine kursmål den siste tiden.

Les på E24+

Effektiv på jobb: Slik rydder du unna tidstyvene

Vokser i Norge – åpner større butikk på Karl Johan

I Oslo sentrum har Grant Bennett (33) fra Glasgow i Skottland kjøpt en gave til kjæresten. Han synes det gir mening at veksten til Lululemon kommer utenfor Nord-Amerika.

– Jeg har merket at trender i Norge ofte henger rundt to-tre år etter, sier han.

 Skotten Grant Bennett (33) har flere venner som har handlet på Lululemon tidligere. Foto: Eirik Elvevold / E24

Dagens butikk i Øvre Slottsgate ble startet i 2019 – akkurat da Lululemon begynte å erobre verden. Nå pusser selskapet opp en ny og større «flagship store» rett rundt hjørnet på Karl Johan.

De siste fem årene har Lululemons salgsinntekter i Norge økt fra 2,6 mill. i 2019 til 24,5 mill. i 2023.

 Håndverkere pusser for øyeblikket opp Lululemons nye butikk på Karl Johan, rett rundt hjørnet fra dagens butikk i Øvre Slottsgate. Foto: Eirik Elvevold / E24

E24 har vært i kontakt med Lululemon Norge angående utviklingen i 2024, men ikke lykkes å få en kommentar før publisering.

Les på E24+

Ser tre grunner til nye bitcoin-rekorder i høst

– Vanvittig mange konkurrenter

Nøkkelen blir å holde unna for et hav av konkurrenter. Alt fra giganter som Nike og Adidas, til freshe nykommere som Alo og Vuori i USA.

Sandra Rhamouni fra Stavanger har merket seg at studentene på SiS treningssenter er mer glad i merket Gymshark enn Lululemon.

– Det er vanvittig mange konkurrenter. Før trente folk i hva som helst, nå er det helt vilt med trender. Low waist, high waist, og sømmer som fremhever rumpa. Det er både bra og utfordrende.

Read Entire Article