Kjempeopptur for Rekdal – AaFK kjørte over Kongsvinger

2 hours ago 5

(Kongsvinger IL - Aalesunds FK 1–5) Etter 2–0-seieren mot Sandnes Ulf forrige uke, fortsetter AaFK jobben for fornyet deltakelse i Obosligaen.

• Lisa Amdam Tetlie, VG

Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 21.09.2024 16:51

Allerede til hvilen ledet Aalesund med fire mål på kunstgresset på Gjemselund stadion. I hovedrollene var to av tangotrøyenes nyeste ankomster.

Marcus Rafferty og Paul Ngongo Iversen ble hentet til jugendbyen med en snau måneds mellomrommellomromMarcus Rafferty ble hentet på lån fra Hammarby 6. august. Paul Ngongo kom 2. september fra danske Kolding.. Og mot Kongsvinger viste de begge hvorfor.

• Rafferty satte kampens første nettkjenning for de oransje og blå etter 21 minutter. Den andre kom like før hvilen.
  • Ngongo fikk vist sine kunstner etter en drøy halvtime. Det andre målet hans kom på straffespark etter timen spilt.
  • Sander Kilen imponerte også i nok en kamp. Han leverte tre målpoeng – to målgivende og ett mål.

Med ti minutter igjen på klokka, fikk Kongsvinger satt et trøstemål forbi AaFKs Tor Erik Larsen. Bodø/Glimt-eiendom registrerte sin første scoring for Kongsvinger etter

Etter seieren, ligger AaFK på 13.-plass i Obosligaen, ett poeng foran Start. Kongsvinger inntar 8.-plassen, åtte poeng foran sunnmørsklubben.

Rekdal, som ble hentet inn for å avverge nedrykk for sunnmørsklubben, står med to seiere de siste fem kampene.

Kongsvinger, som i fjor spilte «opprykksfinale» mot Kristiansund i Obosligaen, har hatt en merkbar formdupp de siste kampene. På tolv kamper har de kun én fattig seier.