Kjæresteparet var på besøk i Oslo da de ble angrepet

1 month ago 28



Knivstikkingen på Tjuvholmen:

Fire tenåringer er siktet for drapsforsøk og hatkriminalitet, etter knivangrepet natt til lørdag.

 Erik Edland / TV 2
FÅTT NYE OPPLYSNINGER: Politiet har fått nye opplysninger om skadeomfang og forklaringer som gir grunnlag for å utvide siktelsen, sier politiinspektør Marthe Heggli til TV 2. Foto: Erik Edland / TV 2

Publisert 07.08.2024 18:15

Politiet har i onsdag utvidet siktelsen i forbindelse med knivstikking på Tjuvholmen i Oslo, til å gjelde forsøk på drap og hatkriminalitet. De ble først siktet for kroppsskade.

Det var Aftenposten som først meldte denne nyheten. 

– Grunnen til utvidelsen er opplysninger om skadene som er påført fornærmede, og forklaring fra de involverte og vitner, sier politiinspektør Marthe Heggli til TV 2.

På Oslo-besøk

Kjæresteparet skal i forkant av angrepet fått bemerkninger slengt mot seg som omhandler deres legning.

De to mennene er begge 23 år gamle, og var på besøk i Oslo da de ble angrepet, opplyser Heggli til TV 2.

– Hvordan visste de som angrep hvilken legning de fornærmede hadde?

– Det er basert på hva de hadde gjort i forkant, og observasjoner av dem. Det var ganske åpenbart. De var sammen, og la ikke skjul på sin legning.

23-åringene er onsdag ettermiddag fortsatt innlagt på sykehuset.

Bistandsadvokaten til de to fornærmede Sigurd Ihlen har tidligere uttalt til NRK at en av dem ble utsatt for grov vold, og at den andre i tillegg ble utsatt for et knivstikk. Han er operert for skadene. 

14-åring avhøres onsdag 

Angrepet skjedde ved uteserveringen til Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. 

Politiet har fortsatt ikke gjort det klart hvem av de fire siktede de mener utøvde vold, og hvem som har uttalt hatefulle ytringer.

To av dem er 17 år og sitter varetektsfengslet i Eidsberg fengsel. En av dem har sittet i Oslo fengsel frem til onsdag, men er nå flyttet for å få et tilbud mer tilpasset de under 18 år, opplyser Heggli til TV 2. 

Den ene 17-åringen erkjenner delvis straffskyld, skriver Aftenposten

 Adnan Ayanle / PSP
ALVORLIG VOLD: Fire menn i slutten av tenårene stakk fra stedet etter voldshendelsen og ble på grunnlag av vitnebeskrivelser pågrepet av politiet kort tid etterpå. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Begge 17-åringene hadde fått et såkalt oppholdsforbud i Oslo sentrum, ifølge politiets kjennelse. Det betyr at politiet har pålagt dem å holde seg unna sentrale deler av Oslo for å unngå at de begår kriminalitet. 

17-åringene forsvares av Thomas Øiseth og Thomas Skilbred. Begge avstår fra å kommentere saken onsdag. 

De to andre er henholdsvis 14 og 15 år. Ettersom de er under den kriminelle lavalderen blir de ivaretatt av Barnevernet.

14-åringen avhøres onsdag, mens 15-åringen avhøres så fort det lar seg gjøre, ifølge Heggli.

Ber om mer video

Politiet jobber nå med å få gjennom videomateriale fra den aktuelle kvelden. De har innhentet både overvåkingsvideo og fått private videoer, men ønsker seg gjerne mer video fra publikum, opplyser Heggli.

 Adnan Ayanle / PSP
ETTERFORSKER: Etterforskere fra kriminalvakten rykket ut til Tjuvholmen og startet umiddelbart etterforskning av knivangrepet. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Det er video knyttet til voldshendelsen på Tjuvholmen i tidsrommet 23:30 og 01:00 natt til 3. august, politiet ønsker tips om.

Read Entire Article