Kattekvinne-kommentaren fra Trumps nummer to har vekket sterke reaksjoner. Men han vil ikke beklage.

1 month ago 30



Kattekvinne-kommentaren fra Trumps nummer to har vekket sterke reaksjoner. Men han vil ikke beklage.

Trumps visepresidentkandidat James David Vances kattekvinne-kommentar har vekket sterke reaksjoner. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

Publisert: 27.07.2024 22:46

Kortversjonen

Et klipp fra et tre år gammelt intervju der Trumps nye visepresidentkandidat James David Vance kritiserer barnløse, har gått viralt på sosiale medier og høstet mye kritikk.

Men Vance forsvarer nå kommentaren, som han kom med under talkshowet «Tucker Carlson Tonight» på Fox News i 2021. I klippet kaller han visepresident, og snart presidentkandidat, Kamala Harris og flere andre demokrater for en «gjeng barnløse kattekvinner med miserable liv».

I et intervju med den konservative mediepersonligheten Megyn Kelly fredag sier han folk ikke har forstått sarkasmen i kommentaren.

– Selvfølgelig var det en sarkastisk kommentar. Folk fokuserer så mye på sarkasmen og ikke på innholdet i det jeg faktisk sa, sier Vance.

For innholdet i kommentaren står han fortsatt for.

I et intervju med Fox News fra 2021 argumenterer Vance for at barnløse ikke er direkte investert i fremtiden til USA. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

Mener demokratene er «anti-barn»

Vance forklarte overfor Kelly at kritikken hans fra 2021 var rettet mot Det demokratiske partiets «anti-familie»- og «anti-barn»-politikk.

Den republikanske visepresidentkandidaten hevder at samfunnet er blitt skeptisk og til og med fiendtlig overfor ideen om å få barn.

I det opprinnelige intervjuet spurte han hvorfor noen ledende politikere, inkludert Kamala Harris, ikke hadde egne barn.

Harris er stemor til sin ektemann Doug Emhoffs to barn.

Han uttalte den gangen at «hele fremtiden til demokratene kontrolleres av folk uten barn», og spurte:

«Hvordan gir det mening at vi har overlatt landet vårt til folk som ikke har en direkte interesse i det?»

I fredagens intervju uttrykte Vance at han ønsker Kamala Harris og hennes familie alt godt. Han understreket at poenget ikke er at hun er mindre verdt.

Intervjuet ble gitt etter at ledere i Det republikanske partiet har advart partifeller mot å bruke Kamala Harris’ etnisitet og kjønn mot henne.

– Virkelig trist

Vances uttalelser har vekket kraftige reaksjoner.

Skuespiller Jennifer Aniston, som har vært åpen om sine egne utfordringer med kunstig befruktning (IVF), er blant dem som har reagert.

– Jeg kan virkelig ikke tro at dette kommer fra en potensiell visepresident for USA, skrev hun på Instagram torsdag.

Skuespilleren Jennifer Aniston, kjent fra Friends, reagerte kraftig på Vances påstand om triste barnløse. Foto: MARIO ANZUONI / Reuters / NTB

Pete Buttigieg, en av favorittene til å bli demokratenes visepresidentkandidat, har også reagert. Buttigieg, som er gift med en mann, ble også nevnt av Vance i 2021-intervjuet.

– Det som var virkelig trist, er at han sa dette etter at Chasten (ektemannen) og jeg hadde gjennomgått en ganske hjerteskjærende tilbakeslag i vår adopsjonsprosess, sa han til CNNs The Source-program.

Også på Tiktok er det nå flere tusen videoer som bruker lydklippet for å demonstrere mot Vance utsagn mot «triste, barnløse kattekvinner».

– Åh, tenk hvis barnløse kattedamer styrte dette landet? Da hadde livet vært så bra!, skriver en bruker på Tiktok.

Får ikke konsekvenser

Selv om hun ennå ikke er formelt valgt, tyder alt på at Kamala Harris er demokratens nye presidentkandidat etter at Joe Biden trakk seg fra valgkampen.

Harris har vind i seglene, og har tatt innpå Trump på de siste meningsmålingene.

Det virker heller ikke som uttalelsen til Vance vil få konsekvenser for ham som Republikanernes visepresidentkandidat.

På Fox News avviste Trumps medkampanjeleder Chris LaCivita enhver antydning om at Trump kunne komme til å angre.

– JD var det beste valget, sa Mr. LaCivita og utdypet:

– Presidenten elsker ham. Vi elsker ham.

Read Entire Article