Kamala Harris til ektemannen: «Hvor i helvete er du?»

1 month ago 29



WILMINGTON, DE (TV 2): Da Joe Biden kunngjorde at han trakk seg fra presidentvalget, forsøkte Kamala Harris febrilsk å få tak i ektemannen Doug Emhoff.

 Erin Schaff / The New York Times / AP / NTB
HER MØTES DE IGJEN: Visepresident Kamala Harris og ektemannen Doug Emhoff rakk ikke å se hverandre før valgkampen hennes ble satt i gang i Wilmington i Delaware mandag 22. juli. Foto: Erin Schaff / The New York Times / AP / NTB

Publisert 27.07.2024 09:16

«Ubesvart anrop fra Kamala».

«Ubesvart anrop fra Kamala».

«Ubesvart anrop fra Kamala».

Telefonen til Doug Emhoff var glovarm. Hans kone ville åpenbart snakke med ham, men han hadde vært utilgjengelig.

I podcasten «Stay Tuned With Preet» med Preet Bharara forteller USAs «second gentleman» hva som skjedde da president Joe Biden trakk seg ut av presidentvalget og i stedet ga sin støtte til Kamala Harris.

– Jeg var faktisk i Los Angeles da alt dette skjedde på søndag. Vi var ikke engang sammen, forteller Emhoff.

Han hadde gjort et valgkamparrangement i Phoenix fredag og grep sjansen til å få én natt i sin egen seng i Los Angeles, der han og Kamala fremdeles eier et hus, og samtidig hilse på både sine foreldre og barn.

På grunn av den globale IT-krisen som førte til kaos på flyplasser over hele verden, fikk han ikke tak i en billett tilbake til Washington D.C. og deres nåværende hjem ved Naval Observatory i hovedstaden før mandag.

– Søndag bestemte jeg meg for å dra på SoulCycle (treningssenter, red.anm.) med noen kompiser i West Hollywood. Timen var fra 9.30 til 10.30 der. Jeg hadde ikke telefonen med meg. Den lå i bilen. Så jeg satt og drakk kaffe med venner. Noen folk sa hei til oss. Plutselig sa partneren til min venn «Se her, ta telefonen min, jeg tror du må se dette!».

Displayet på telefonen viste frem X-kontoen til Joe Biden, hvor presidenten hadde lagt ut et brev.

I brevet kunngjorde president Joe Biden at han trekker seg fra presidentvalgkampen.

– Som advokat leser jeg selvsagt alle dokumentene fra bunnen av, ikke starten, så jeg så helt nederst at «Jeg skal tale til det amerikanske folket senere denne uka». Så da tenkte jeg «Ok, han er frisk etter koronasykdommen, dette er vel sånn han markerer at han er tilbake», forteller Emhoff i podcasten.

Så fikk han beskjed om å se på setningen over.

– Så da gjorde jeg det. Og sa «Jeg må stikke!». Jeg løp og løp. Bilen var et kvartal unna. Med Secret Service på slep. Jeg kom meg inn i bilen og tok opp telefonen. Den hadde omtrent selvantent. Du kunne kjenne røyken komme fra telefonen. 

– Og det var selvfølgelig en haug med varsler: «Ubesvart anrop fra Kamala», «Ubesvart anrop fra Kamala». Alle i familien lurte på hvor jeg var. Så jeg ringte henne opp og hun svarte: «Hvor i helvete er du?».

Han forklarte hvor han hadde vært og spurte hva som skjer. Samtalen ble kort, for visepresident Harris måtte ta flere andre telefoner.

Og president Biden hadde fulgt opp brevet om at han trekker seg, med en kunngjøring om at han stiller seg helhjertet bak Kamala Harris som Demokratenes presidentkandidat.

My fellow Democrats, I have decided not to accept the nomination and to focus all my energies on my duties as President for the remainder of my term. My very first decision as the party nominee in 2020 was to pick Kamala Harris as my Vice President. And it’s been the best… pic.twitter.com/x8DnvuImJV

— Joe Biden (@JoeBiden) July 21, 2024

Emhoff dro hjem, brygget kaffe og fant frem laptop, Ipad, telefon og notisblokk og koblet seg opp med Kamala og teamet hennes over nettet. 

– Neste gang jeg så henne var på mandag, for flyet gikk ikke før da, så neste gang jeg så henne var de utrolige scenene i Wilmington, der vi dro for å takke teamet for at de ville hjelpe oss med å få valgkampen i gang.

 Erin Schaff / The New York Times / AP / NTB
STOR JUBEL: Kamala Harris og ektemannen Doug Emhoff ble tatt imot med stormende jubel på Demokratenes valgkampkontor i Wilmington i Delaware mandag 22. juli. Foto: Erin Schaff / The New York Times / AP / NTB

– Så jeg rakk så vidt å se henne før jeg ble dyttet opp på scenen og fikk høre president Bidens utrolig emosjonelle ord til oss og alle kunne se at jeg ble veldig rørt av å snakke om presidenten og vår neste president, Kamala Harris.

 Erin Schaff / The New York Times / AP / NTB
PARTIETS NYE KANDIDAT: Kamala Harris gir ektemannen et kyss ved podiet under besøket i Wilmington, hvor de ansatte allerede hadde startet på skiftet fra å promotere Joe Biden som presidentkandidat til å promotere visepresidenten. Foto: Erin Schaff / The New York Times / AP / NTB
Read Entire Article