Jobbet gratis i åtte år – får betalt tilbake alt

2 days ago 6



Den ansatte hadde to stillinger.

En 82,3 prosent vikar, og en fast jobb med stillingsprosent på 17,7 i helgene.

Helt siden 2016 har vedkommende kun fått betalt for vikarstillingen, og fikk ikke betalt for helgene den ansatte jobbet.

Tokke-ordfører Jarand Felland.

Ordfører i Tokke, Jarand Felland (Sp).

Foto: MARTIN TORSVEIT / NRK

«Det er oppdaget helt tilfeldig av administrasjonen at lønnsutbetalingen mangler i 17,7 prosent stilling», står det i sakspapirene til kommunestyret.

– Ved en feil er det lagt inn bare den ene stillingen, og ikke helgestillingen, fortalte ordfører Jarand Felland til NRK i helga.

Får tilbakebetalt alt

Det var Telemarkavisa som først omtalte saken.

I mai ble feilen oppdaget, og i juli fikk den ansatte etterbetalt lønn for tre år tilbake, 324.000 kroner.

Formannskapet har behandlet saken, og der mente de at den ansatte bør få utbetalt helgelønnen for de siste åtte årene.

Tirsdag har saken vært oppe i kommunestyret. Alle de 21 representantene stemte for at lønnen blir tilbakebetalt. Pengene tas fra disposisjonsfondet til kommunen.

Nå får den ansatte tilbakebetalt 780.000 kroner.

Sender et signal

Det er bra at de har funnet feilen, for vedkommende fortjener å få betalt for jobben. Nå sender vi et signal. Er tjenesten utført skal man få betalt, sa Olav Ståland fra Senterpartiet.

Ordføreren har tidligere sagt til NRK at arbeidstaker har en plikt til å undersøke, men samtidig har arbeidsgiver en plikt til å framstille det på en forståelig måte.

– Det er ikke lett å skjønne lønnsslippene du får tilsendt. Og folk har gjerne tillit til at det som kommer fra det offentlige er riktige.

Foreldelsesfristen er på tre år, og arbeidstakere har plikt til å sjekke at egen lønn stemmer. Men likevel har formannskapet og kommunestyret bestemt at den kommuneansatte får tilbakebetalt for de siste åtte årene.

Publisert 17.09.2024, kl. 19.16

Read Entire Article