«Jeg kjempet ikke imot, for jeg hadde hendene hans rundt halsen min»

1 week ago 10



Rødhette er fortsatt ikke trygg: Det finnes mange ulver som jakter på jenter og kvinner. Så hva skal til for at menn slutter å utøve vold og voldtekt?

 22 prosent av norske kvinner blir voldtatt i løpet av livet, skriver lørdagsspaltist Hilde Østby. Foto: Åge Peterson

Publisert: 04.05.2024 09:30

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger. Les mer her.

Der jeg lå naken under en mann som hadde tatt kvelertak på meg, tenkte jeg at jeg kom til å dø. Jeg kjempet ikke imot, for jeg hadde hendene hans rundt halsen min, det svartnet for meg. Da det var ferdig, var jeg bare lettet. Jeg følte meg ikke skitten, så jeg gikk ikke i dusjen og skrapte i huden med neglene, som jeg hadde sett på film at voldtektsofre gjør. Jeg følte meg bare dum. Jeg hadde jo blitt med ham hjem for å ha sex med ham, og så endte det sånn. Det var min egen skyld, tenkte jeg, og jeg skammet meg.

Men det var fordi jeg ikke visste at i så mange soverom over hele Norge var det, akkurat da, en rødhette som opplevde det samme som meg. 22 prosent av norske kvinner blir voldtatt i løpet av livet. 10 prosent har opplevd det ved flere anledninger, og 10 prosent har opplevd å bli voldtatt før fylte 18 år. Noe av det farligste en kvinne kan gjøre, er å involvere seg romantisk med en mann – overfallsvoldtekt er unntaket.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article