– Jeg er her for å bli skutt på og skyte tilbake så mye som mulig

1 month ago 33



Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) har vært på offensiven under OL i Paris.

 Jakob Asserson Ingebrigtsen kan ta sitt andre strake OL-gull på 1500 meter. Det har kun legenden Sebastian Coe klart. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 06.08.2024 16:16 | Oppdatert: 06.08.2024 16:29

– Jeg er jo her for å bli skutt på og skyte tilbake så mye som mulig - hele tiden, overalt, når som helst, i hvilken som helst øvelse. Det er kun tidsskjemaet i OL som gjør at jeg ikke er med på alt.

Det sa Ingebrigtsen om konkurransen i OL på en pressekonferanse sist uke.

Siden har han løpt forsøk og semifinale på 1500 meter. Tirsdag kveld kl. 20.50 går et av OLs største norske høydepunkter på Stade de France når Ingebrigtsen og erkerivalen Josh Kerr møtes til finale.

Allerede onsdag formiddag skal Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås, som også løper 1500 meter-finalen, ut i semifinale på 5000 meter. Finalen går lørdag.

Ingebrigtsen er kjent for å stille opp i mange løp. Før OL tok han EM-gull på 1500 og 5000 meter, mens han også har fire andre konkurranser i leggene denne sesongen.

Derfor håner han stadig Josh Kerr, som kun deltok i to konkurranser før OL, deriblant en engelsk mil i Eugene hvor han slo Ingebrigtsen. Skotten droppet EM.

– Jeg tror han vil bli husket som briten som aldri konkurrerer, sa Ingebrigtsen før forsøket.

Erfaringene Ingebrigtsen sammen med brødrene Henrik og Filip har samlet gjennom flere år, mener han er en unik styrke.

– Vi som lag er de beste i verden til å sette oss i en posisjon der vi kan vinne og gjøre vårt beste. Vi har veldig lang erfaring, vært i mange mesterskap og konkurrert mye i 15 år, sier Ingebrigtsen.

23-åringen står med ett OL-gull, to VM-gull og seks EM-gull.

Han trøblet med en akillesskade som ødela store deler av oppkjøringen i høst. Da han ble slått av Kerr i slutten av mai, var nordmannen likevel godt fornøyd.

Og 3.26,73 – ny europeisk rekord – i Monaco før OL viste at Ingebrigtsen aldri har væt bedre.

– De siste ukene har vært veldig bra. Jeg har trent og fått gjort det jeg vil. Jeg har hatt positiv forbedring de siste 3–4 måneder, sa Ingebrigtsen.

Mandag la kona Elisabeth Asserson Ingebrigtsen ut bilde på Instagram som viste at Jakob ble gjenforent i Paris med datteren Fillipa etter seks uker fra hverandre. Hun ble født i slutten av juni.

Les også:

Read Entire Article