– Jeg endret mening i morges

1 month ago 18



Demokratene omfavner Harris:

PHILADELPHIA (TV 2): Mike Hughes ble overbevist etter at Kamala Harris talte i Wisconsin.

 Mike Hughes (64) ble inspirert av å høre Kamala Harris tale i Milwaukee.
GIRA: Mike Hughes (64) ble inspirert av å høre Kamala Harris tale i Milwaukee. Foto: Roy Kvatningen / TV 2

Publisert 25.07.2024 09:30 Sist oppdatert 6 minutter siden

– Jeg elsker at Joe Biden trakk seg og at Kamala Harris har kommet inn. Elsker det! Han burde ha gjort det for ett år siden. Det var åpenbart at det var over, sier Mike Hughes (64).

Når TV 2 møter Hughes og andre amerikanske velgere i Philadelphias gater, er det dette som er gjennomgangstonen.

Entusiasmen for Joe Biden er borte.

– Dette handler om demokratiet. Ikke om at Joe Biden skal bli værende som president. Han ville blitt en forferdelig president neste periode. Du kan se det på øynene hans de siste par årene, mener Hughes, som bor i utkanten av Philadelphia.

Tar det på alvor

Sarah-Julia Marion (18) forbereder seg på å stemme for aller første gang.

– Det er en ny generasjon politikk vi ser begynnelsen på, sier Marion.

 Roy Kvatningen / TV 2
BEGEISTRET FOR HARRIS: Sarah-Julia Marion (18) fra Philadelphia er glad for at Demokratene har fått en ny presidentkandidat. Foto: Roy Kvatningen / TV 2

Marion er veldig klar over at hennes stemme kan bli avgjørende, ettersom Philadelphia er en vippestat.

– Det er stort. Dette blir det første valget jeg stemmer i. Jeg har gjort mye research før jeg registrerte meg, nettopp fordi én stemme kan være så viktig, så jeg vil være sikker på at jeg stemmer riktig.

– Deilig å se

Mange amerikanere vil stemme på sitt vante parti, uansett hvilket navn som står øverst på valgseddelen. Valget avgjøres av de velgerne og delstatene som er på vippen.

Mike Hughes tror også at Demokratenes sjanse er større med Harris, selv om han erkjenner at han ikke vet altfor mye om henne. 

– Det er litt morsomt, for jeg endret mening nå i morges. Jeg var egentlig ikke så imponert, for jeg tenkte at de bare ga henne kronen uten at noen fikk si noe om det, sier Hughes.

– Men så leste jeg noen av uttalelsene fra talen hennes i Wisconsin, hvor hun snakket om at hun som påtaleadvokat kjenner igjen folk som seksuelt misbruker andre, folk som svindler andre og at hun kjenner Donald Trump.

230724_Front
I WISCONSIN: Visepresident Kamala Harris snakket tirsdag kveld, amerikansk tid, til velgere i Wisconsin, en annen vippestat. Foto: Kevin Mohatt / Reuters / NTB

– Det er deilig at noen endelig sa det høyt, og med tyngde, så jeg er klar for å gi henne en sjanse. Det skal bli godt å se Trump måtte forsvare seg mot en som vet hvordan hun skal angripe ham, sier Hughes til TV 2.

Harris vinner velgere

Meningsmålingene er fremdeles i favør Donald Trump, men CNN presenterte onsdag en fersk og interessant måling gjort blant velgere som også uttalte seg i april og juni.

Mens det i april og juni var sju prosentpoeng flere unge velgere (mellom 18 og 34 år) som foretrakk Trump, har dette nå snudd til fire prosentpoengs forsprang for Demokratenes nye kandidat, Kamala Harris.

Blant svarte velgere ledet Biden med 47 prosentpoeng i april og juni, men Harris leder nå med hele 63 prosentpoeng. Trump taper også terreng hos latinamerikanske velgere, hvor ledelsen hans har krympet fra ni til to prosentpoeng.

Sarah-Julia Marion er ikke overrasket. Hun tror absolutt at Kamala Harris vil tiltrekke seg flere velgere enn Biden, fordi Harris er både svart og kvinne.

– Det er viktig for meg også, men jeg må likevel forsikre meg om at hun som kandidat handler i min beste interesse. Men når du ser på hva hun har utrettet, stemmer jeg lett på henne i stedet for Trump.

– Veldig redd

Hughes sier rett ut at han er redd.

– Jeg vet ikke om hun kan vinne. Jeg er veldig redd. Det er for jevnt akkurat nå. Hvis hun reiser rundt og sprer budskapet sitt nå, tror jeg mange blir euforiske. Det er mange som er lei av at det er to gamle menn som kjemper om presidentjobben. Nå kommer endelig en annen, med litt energi.

– Men jeg vet ikke mye om henne. Jeg husker at presidentvalgkampen hennes ikke gikk så bra. Ingen ble særlig begeistret over henne. Og jeg har ikke hørt mye om henne som visepresident. Jeg håper uansett at hun vinner.

Read Entire Article