Jæger til historisk OL-finale på 400 meter: – Det er helt sykt

1 month ago 21



– Det er helt sykt, ropte mamma Unn Merete Jæger da finaleplassen var sikret.

Deretter kom en strålende fornøyd datter til intervju med NRK.

– Det er helt sykt jeg har ikke ord. Jeg er kjempeglad, gliser Henriette Jæger.

Hun tok seg videre til OL-finalen på tid etter å ha endt som nummer tre i sitt heat. Hun er den første norske kvinnen som tar seg til en OL-finale på 400 meter.

Jæger åpnet semifinalen på offensivt vis, og kjempet innbitt løpet gjennom. På oppløpet passerte hun den råsterke nederlenderen Lieke Klaver.

Klaver har tidligere EM-bronse på 400 meter, og tok OL-gull på 4x400 meter blandet stafett tidligere i OL i Paris.

– Dette hadde jeg ikke i min villeste fantasi trodd. Jeg er så stolt. Tenk at lille Henrietten min er i OL-finalen. Det er helt vilt. Jeg er helt målløs, sier en tårevåt mor til NRK.

I mål var Jæger inne på 3. plass med tiden 50.17. Bare de to beste går direkte videre på tid, og det norske håpet måtte vente spent gjennom de to neste semifinalene.

– Jeg er strålende fornøyd, det var kjempebra og mer enn jeg hadde forventa. Hun tar skalpen på store navn, sa Unn Merete Jæger før det var klart at det ble finale.

Jægers personlige rekord på distansen er 49.85, satt i Sveits tidligere i år.

Nnc14suuUu8

Foto: NTB

På oppløpet var Jæger også nære å hente irske Rhasidat Adeleke - en av de store medaljefavorittene på distansen. Salwa Eid Naser vant semifinalen hvor Jæger løp.

– Jeg synes hun disponerer det her veldig bra. Hun starter ikke altfor hardt og så har hun krefter igjen på slutten. og klarer å plukke på oppløpet her. Det er utrolig bra, sier moren om løpet.

Jæger er også en del av det norske stafettlaget på 4x400 meter. Forsøksheatene starter kl. 10.40 fredag formiddag. Løpet ser du på NRK 1.

Leder med sekunder igjen, så skjer tabben! 00:46

Publisert 07.08.2024, kl. 21.07 Oppdatert 07.08.2024, kl. 21.11

Read Entire Article