Politikere får nå makt til å bestemme hvem som blir dommere i Israel.
Israels nasjonalforsamling Knesset har vedtatt en kontroversiell lov som endrer sammensetningen av komiteen som velger landets dommere.
Hele 67 representanter stemte for, mens bare én stemte imot, melder The Jerusalem Post.
– Vi har skrevet historie i natt. Høyesterett, gjennpm en prosess som har blitt raskere og raskere over tiår, har i praksis nullet ut Knesset, sier landets justisminister Yariv Levin.
Nå blir det andre boller. Med avgjørelsen fra Israels versjon av Stortinget, kalt Knesset, får nemlig politikerne makt til å påvirke rettssystemet.
Opposisjonen i Israel hevder reformen er en trussel mot demokratiet i landet og har alt bedt høyesterett om å sette en stopper for den.
– Jeg står her i dag på deres vegne, etter tiår der deres stemme ikke ble hørt og deres stemmer ved valgurnene ble tråkket på. Vi åpner et nytt kapittel. Dagene med overgivelse og stillhet er nå over, og vil aldri returnere, sier Levin videre.
Utenfor nasjonalforsamlingen protesterte flere tusen mennesker da de folkevalgte natt til torsdag stemte ja til reformen.
– Israelske myndigheter har nettopp stemt gjennom en lov som kun har én hensikt – å forsikre at dommere kommer under politikeres kontroll og vilje, skriver opposisjonen i en uttalelse gjengitt av The Jerusalem Post.
Den nye loven endrer sammensetningen av den ni personer store komiteen som velger dommere.
To representanter fra advokatforeningen erstattes med to «offentlige representanter» - én utnevnt av koalisjonen og én av opposisjonen.
– Dommere bør utnevnes basert på faglige vurderinger – ikke politiske. De må tjene allmennheten, ikke regimet, og sørge for rettssikkerhet, sier opposisjonspolitikeren Karin Alharar til Haaretz.
Reformen innebærer også at regjeringen kan overprøve avgjørelser fattet av landets høyesterett.