Innstrammingene burde få enhver til å stoppe opp

4 hours ago 7



Som ledere i bemanningsbransjen, drives vi av forretningsideen om å matche folk som trenger jobb med jobber som trenger folk. I lys av det er funnene i Medarbeiderundersøkelsen 2025 dyster lesing.

Foto: Ada Drevdal Bjøranger

For femte gang har Ipsos på vegne av bemannings- og rekrutteringsbransjen i NHO Service og Handel spurte ansatte som er utleid via et bemanningsselskap hvordan de har det på jobb. Som seriøse arbeidsgivere er vi opptatt av å vite hvordan medarbeiderne våre har det på jobb. Og funnene taler sitt tydelige språk: ansatte trives, og bransjen spiller en viktig rolle for å få folk i arbeid.

Bemanningsbransjen er en inngangsport. Mange kommer til oss som studenter, arbeidsledige eller mennesker som trenger å få en fot innenfor. Jobbene vi skaffer dem gir dem relevant erfaring, inntekt og nettverk.

Et funn som slår oss i årets undersøkelse er at 23 % av de utleide medarbeiderne i bemanningsbransjen kom fra arbeidsledighet. Dette er en betydelig nedgang fra 40 %, som var tallet i alle de fire tidligere undersøkelsene. Hva betyr så dette? Jo, det betyr at bransjens evne til å være en døråpner for de som står utenfor arbeidslivet, er svekket. Hva er grunnen til det? Det er vanskelig å peke på noe annet enn de betydelige innstrammingene regjeringen innførte i 2023.

Denne kraftige nedgangen burde få enhver politiker som er opptatt av å inkludere flere i arbeidslivet til å stoppe opp og spørre som om det er rett politikk som føres.

Debatten om innleie må handle mindre om ideologi og mer om realitetene folk møter i hverdagen. Vi håper at flere politikere tar seg tid til å lytte til erfaringene og opplevelsene til de som faktisk jobber i bransjen.

Når døren til jobbmarkedet smalner, er det de mest sårbare som rammes først. Nå er det på tide å rette opp kursen og gi bemanningsbedriftene muligheten til å hjelpe flere inn i og tilbake til arbeidslivet.

Read Entire Article