Ingebrigtsen fnyser av legendens Kerr-dom: – Det må han vel si

1 month ago 41



Jakob Asserson Ingebrigtsen tror Michael Johnson har økonomiske motiv når han kaller Josh Kerr «en bedre løper».

Jakob Asserson Ingebrigtsen var iskald under forsøket på 1500 meter. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 04.08.2024 10:58

– Det må han vel si, når han har puttet så mye penger i ham, sier Ingebrigtsen da VG konfronterer han med utsagnet.

Amerikaneren Michael Johnson tok fire OL-gull og åtte VM-gull på 200 og 400 meter i sin tid. Nå følger han idretten som TV-ekspert, samt at han skal i gang med å arrangere sine egne stevner neste år.

  • Se alt fra OL på Max.

Der er Josh Kerr foreløpig er bekreftet med, mens Ingebrigtsen var tilbakeholden med å dele egne tanker om Johnsons prosjekt. Karsten Warholm har tidligere vært avvisende til dette.

Det er i en kommentar i storavisen at Johnson nevner Ingebrigtsen mot Kerr først blant duellene han gleder seg mest til.

«Ingebrigtsen ønsker alltid kontroverser velkommen og vil alltid si det han vil, men Josh har vist at han er en ekte løper og ikke redd i det hele tatt», skriver Johnson.

Ingebrigtsen tok OL-gullet på 1500 meter i 2021, men har blitt slått i spurten på favorittøvelsen sin i VM de to siste årene av Jake Wightman og Josh Kerr.

Michael Johnson på plass i Paris. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / POOL / EPA / NTB

I omtrent et år har ordkrigen mellom Kerr og Ingebrigtsen haglet. Søndag kveld kl. 21.10 møtes de under semifinalen i OL.

«Begge har sagt ting om hverandre, men jeg synes Jakob er mer inne i det og han elsker å spille rollen og være denne karakteren», skriver Johnson.

Han viser til at Ingebrigtsen er vokst opp med TV-serien «Team Ingebrigtsen». Johnson er usikker på hvor mye av Ingebrigtsens utsagn som kommer i affekt – eller om han virkelig mener det.

Men hvem er den beste utøveren?

«Det er tøft, men Josh er en bedre løper. Det har alltid vært spørsmål om Jakobs evne til å løpe uten harer, og de finnes ikke i Paris. Det gir Josh selvtillit», skriver Johnson.

 I Eugene i mai. Foto: Kirby Lee / Reuters / NTB

I Diamond League er det utøvere som kun deltar for å holde en bestemt fart i starten av løpene. Det er det ikke i OL. Spørsmålet mange lurer på, er om Ingebrigtsens avslutning er god nok.

I seks av de siste syv internasjonale 1500-finalene har forsøkene på å ta gullet ved å ligge i front store deler av løpet feilet. Det funket kun for Timothy Cheruiyot i VM i 2019.

Josh Kerr møtte pressen onsdag. Da han fikk spørsmål om hvor raskt Ingebrigtsen må løpe for å bli kvitt ham, ba ham folk vente å på og se svaret.

– Jeg ønsker å være med i 1500-meteren i en av de beste æraene gjennom alle tider. Og det vil skape rivaler. Det vil gi store kamper og forhåpentligvis overskrifter til alle, sa Kerr.

Josh Kerr gjorde et solid forsøk. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Etter forsøket fredag, kom Ingebrigtsen med nye «stikk» i intervju med Max. Ingebrigtsen liker ikke at Kerr sjeldent stiller i konkurranser.

– Han er såpass ærlig og sier han er en del dårligere forberedt enn oss andre når han må bruke psykolog, isbad og en del andre hjelpemidler når vi andre bare reiser rundt, konkurrerer og koser oss. Alle har jo sine ting.

Kl. 20.50 tirsdag er det OL-finale på 1500 meter. Få hele OL-programmet her.

Read Entire Article