Inge­brigt­sen etter semi­finale­seier mot Kerr: – Var han her?

1 month ago 20

Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) er klar for OL-finale på 1500 meter etter en duell med erkerivalen Josh Kerr (26). Også Narve Gilje Nordås (25) er videre.

Kerr tok teten fra start, mens Ingebrigsten la seg bakerst. Tempoet i feltet var tregt i starten, og Ingebrigtsen tok over ledelsen 35 sekunder ut i løpet.

Fra rundt 400 meter var han i front hele veien til mål. Kerr passerte mållinjen like bak som nummer to.

– Var han her? Jeg så ham ikke, sier Ingebrigtsen til NRK.

Det var rogalendingens syrlige stikk til briten etter løpet.

– Ingen vil vise noen kort, sier NRK-kommentator Jann Post.

– De venter til finalen for å gjøre opp om hvem som er best. De vil ha det billigst mulig og får det billig. En overbevisende forestilling av de to store. Det gjør slik at forventningene til finalen bare stiger ytterligere. Det var ingen svar å få her på styrkeforholdet, mener Post.

Bjørn S. Delebekk / VG

Narve Gilje Nordås var i semifinale to og tok den siste av seks finaleplasser i heatet.

25-åringen kjempet hardt på oppløpet for å ta seg videre, og gjorde akkurat nok med tiden 3:32.34. Det var 15 hundredeler foran Anass Essayi fra Marokko.

Kerr og Ingebrigtsen har vært i en lang ordkrig siden briten spurtslo nordmannen på 1500-meteren i VM i fjor. Også her i OL i Paris har stikkene gått frem og tilbake de siste dagene.

Rivalene har kun møttes én gang i år: På en engelsk mil (1609 meter) i Eugene i mai. Den gang vant Kerr i det som var Ingebrigtsens første løp etter skadeproblemer i oppkjøringen.

Siden har Ingebrigtsen vist sterk formutvikling, blant annet med 3.26,73 i Monaco i siste løp før OL.

Finalen på 1500 meter starter kl. 20.50 tirsdag. Få hele OL-programmet her. Alt fra OL ser du på Max.