Hyller Arredondo etter oppsigelse i Frikirken: – Betyr utrolig masse

1 week ago 17



17. juni 2024 kl. 10:12

Kim Rysstad hyller artist-kollega Maria Arredondo for at hun står opp mot vedtektene som ble vedtatt i Frikirken forrige søndag. Arredondo valgte i går å si opp sin stilling som barne- og ungdomsarbeider i Frikirken i Kristiansand.

– Det at en person med hennes status står fram og tar et så tydelig standpunkt i denne saken, og tar den kampen, det betyr utrolig masse. Jeg husker tilbake da jeg selv var ung, hvor viktig det var at noen kjente stod fram i media og talte vår sak- det var en stor inspirasjon til å våge å være seg selv.

Arredondo sa i en pressemelding i går at hun ikke kan jobbe i Frikirken lenger. Bakgrunnen er at Synoden, som er kirkesamfunnets høyeste myndighet, vedtok et samlivsdokument der det ifølge pressemeldingen blant annet skal stå at sex utenfor ekteskapet, likekjønnet samliv og samboerskap bryter med Guds ordning for samliv.

– Som barne- og familiearbeider og som en offentlig person har jeg et ansvar for hva jeg kommuniserer ut til sårbare unge mennesker. Noen av de tingene som ble vedtatt tar jeg sterk avstand fra. Så lenge de vedtakene står, så hverken kan eller ønsker jeg å jobbe i frikirken.

Read Entire Article